Acasă Evenimente Ministerul Mediului va da liber la uciderea Urșilor. Peste 2000 de exemplare...

Ministerul Mediului va da liber la uciderea Urșilor. Peste 2000 de exemplare sunt vizate

8
DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului va da liber la uciderea Urșilor. Peste 2000 de exemplare sunt vizate

Ministerul Mediului pregăteşte reintroducerea cotelor de vânătoare la urşi. Motivul, animalele s-ar fi înmulţit şi creează probleme.

La dezbaterea publică pe această temă, vânătorii au susţinut demersul, notează stirileprotv.ro

Ecologiştii, mai puţini la număr, au criticat metoda, susţinând că în realitate nu ştim câţi urşi avem. Ei i-au acuzat pe vânători că au interese financiare, în condiţiile în care străinii plătesc şi 50.000 de euro ca să împuşte un exemplar.

Sursa Foto: ajvpsab.ro

La ultima dezbatere a planului de acţiuni pentru managementul populaţiei de urşi, Ministerul Mediului a recunoscut: „vânătoarea este una dintre soluţiile propuse, pe lângă instalarea gardurilor electrice şi relocarea animalelor.”

Ramon Jurj, reprezentantul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice: „Vânătoarea este una dintre acţiunile de management.”

Adi Croitoru, directorul direcţiei biodiversitate Ministerul Mediului: „Dacă în planul de acţiune se va aproba vânătoarea, nu trebuie să deranjeze pe nimeni. Acolo unde era efectivul optim este depăşit să extragem.”

Anunţul i-a scandalizat pe puţinii ecologişti prezenţi în sală. Susţin că efectivul optim, adică numărul maxim de urşi permis de lege într-o zonă, este o cifră fără nicio bază ştiinţifică.

Feher Codruţ, asociaţia combaterea abuzurilor: „Nu cred că se face această numărătoare. Se merg pe măsuri primitive, că apaşii. Sunt nişte prostii de grădiniţă.”

Liviu Cioineag, preşedinte Coaliţia Natura 2000: „Solicităm retragerea vânătorii ca prevenire a surplusului de urs. Aceste soluţii lasa loc de abuzuri.”

România va redeveni raiul vânătorilor de trofee, care nu împuşcă urşii problema, ci pe cei mari, care stau departe de localităţi, spun ONG-istii.

Neculai Şelaru, Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România: „Anumite entităţi finanţate pentru a întreţine această stare de nesoluţionare a problemei. Guvernul să nu greşească în a se transforma într-o Colonie a Europei de arii şi specii protejate.”

Potrivit planului de management, am avea 6.000 de urşi, iar efectivul acceptat ar fi de 4.000. Cu alte cuvinte, ar urma să fie eliminaţi 2.000 de urşi, spun ecologiştii. Regulamentul ar intra în vigoare abia după ce va fi adoptat printr-un ordin de ministru.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și:

Viorica Dăncilă: „Nu-mi voi da demisia sub nicio formă” „Sunt un om responsabil…”

VIDEO – Șoferi din Ploiești, cascadori fără voie. Șoferii plonjează cu mașinile pe o trecere de pietoni supraînălțată

loading...