Acasă Politică Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Voi susține oaia până voi muri. Această specie extraordinară…”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Voi susține oaia până voi muri. Această specie extraordinară…”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Voi susține oaia până voi muri. Această specie extraordinară…”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat într-un interviu ce a simțit atunci când toată lumea a râs pe seama declarației sale privind oaia.

El a subliniat că va susţine oaia „până la moarte”, întrucât este o specie din ce în ce mai căutată, potrivit europafm.ro, care citează Antena 3.

„Au venit la mine cei care mă pilotează, cei care îmi țin evidența ieșirilor din media. Sunt un om stăpânit, venit din aluatul pământului și știu cum să mă comport în acest mediu din care am izvorât. Eu sunt stăpân pe mine și știu ce fac. Eu niciun cuvânt nu-l scot greșit din gură.

Nu-l fac de dragul dragului sau de o emoție temporară. (…) România are o resursă extraordinară pe care din nefericire nu au văzut-o mulți și tot din nefericire nu au vorbit despre ea. Resursă de 4.8 milioane de pajiști.

Această suprafață, ea nu poate fi folosită decât de taurine și oile care se urcă până dau cu capul de cer. (…) Voi susține până voi muri această specie, această specie este din ce în ce mai căutată”, a declarat ministrul.

Citește și: Eliminarea orei de vară, subiect în Senatul României. Primele măsuri luate de România

Indiferent de critici, Petre Daea rămâne la părerea că oaia e insuficient prețuită în România.

„Această specie extraordinară care mănâncă vârful de iarbă cu fulgul de zăpadă, care preia din vârful muntelui, pe terenuri cu handicap…  Și iată că și Uniunea Europeană are altă gândire față de oaie. Plecarea Marii Britanii, prin Brexit – noi suntem pe locul trei acum ca efective de animale – va face să rămânem pe locul doi”, spune ministrul Agriculturii.

Sursa: Europa FM / stirileprotv.ro

Citește și: 

Un primar de la PSD a reușit să cheltuie 20.000 de euro pe SMS-uri, din bani publici, pentru susținerea unui ansamblu la un concurs TV

loading...