Ministrul Vela: Dacă oamenii ar fi respectat ordonanța 2, poate nu ar fi apărut ordonanța 3

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat la Digi24 că ordonanța militară 3 nu ar fi apărut dacă cetățenii ar fi respectat ordonanța militară 2. El a făcut apel la respnsabilitate în perioada car urmează.

Întrebat dacă sunt luate în calcul și alte măsuri, ministrul Marcel Vela a răspuns: „Nu vreau acum să mă pronunț, dorim să le luăm etapizat. Dacă oamenii ar fi respectat condițiile din ordonanța 2 poate nu ar fi apărut condițiile din ordonanța 3, dar lumea a luat în glumă, au apărut pe internet bancuri. Toți suntem parte în acest război și să fim responsabili.”


Apreciază și distribuie !

Ministrul a mai atras atenția că informațiile menționate în declarațiile pe proprie răspundere pe care oamenii trebuie să le prezinte justificativ vor fi verificate.

„Cei care fac declarații false și le prezintă poliției vor fi verificați. Declarația respectivă se introduce în baza de date și te verifică dacă lucrezi la firma x sau mergi la un anumit magazin, într-o anumită parte permisă în articolele din ordonanță. Cei care plimbă câinele nu au nevoie de declarație, când e verificat se vede pe buletin că este adresa din jurul blocului unde se află”, a spus ministrul.