Minunile Cuvioasei Parascheva au făcut înconjurul lumii

0

Minunile Cuvioasei Parascheva sunt multe. Și puține dintre ele sunt cu adevărat cunoscute. Dar acestea au făcut înconjurul lumii. Cunoscută ca făcătoare de minuni, Cuvioasa Parascheva este celebrată pe 14 octombrie. Însă pelerinii au început deja să-și îndrepte pașii către Iași, Capitala Moldovei, la Catedrala Mitropolitană, unde sălășluiesc sfintele moaște.

În urma rugăciunilor făcute la racla sfântă, rezolvările problemelor credincioșilor nu au întârziat să apară. Astfel, ecoul miracolelor s-a răspândit. Și sute de povestiri au rămas în amintirea credincioșilor, căci nu oricui i se întâmplă să aibă parte de minuni.

Se spune că, pe la 1946, după al II-lea război mondial, seceta mare prevestea foametea. Oamenii au cerut Bisericii să facă o procesiune cu Sfintele moaște ale Cuvioasei. În satul Călărași, boii, care trăgeau carul în care se afla racla sfântă, s-au oprit și nimeni nu-i mai putea urni din loc. După vreo două ore de rugăciune, alaiul care însoțea moaștele Cuvioasei a zărit venind dinspre cealaltă parte a dealului un alt convoi în procesiune, purtând icoana făcătoare de minuni de la Botoșani a Maicii Domnului. La întâlnirea celor două procesiuni s-au făcut rugăciuni și Sfântul Maslu. Abia apoi au putut reporni carul cu boi. Oamenii au înțeles atunci că Sfânta Parascheva s-a oprit cu smerenie în fața Maicii Domnului. Troița ridicată în amintirea acestei întâmplări minunate există și azi în satul Călărași, jud. Iași.

O femeie din Roman a venit la Iași, pe când era tânără, după ce a visat-o pe Cuvioasa Paraschiva. În vis, Sfânta s-a ridicat din raclă și i-a spus femeii că urma să devină mamă, avertizând-o ca nu cumva să facă avort, căci va avea de pătimit. După ce s-a confirmat vestea sarcinii, soțul și rudele au îndemnat femeia să renunțe la copil, dar ea nu a avut curaj. Acum fetița născută în urma acelei întâmplări, perfect sănătoasă, are aproape 40 de ani și este medic. Face acte de milostenie și trăiește în credință.

 

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide