Modul în care ceaiul verde nu influențează sănătatea

Toți mai mulți oameni aleg să consume o cană de ceai verde atât în zilele ploioase, cât tot mai des în anotimpul rece.
De remarcat faptul că are beneficii antioxidante, dar și potențialul de a stimula metabolismul. Aceste proprietăți sunt fascinante pentru organismul uman, și de aceea, este preferat de toți mai mulți oameni.

Chiar dacă sunt tot felul de zvonuri că ar putea influența sănătatea, tot ce ține de aceste lucruri nu sunt deloc adevărate. Indiferent de ce ceai alegeți să consumați, nu vă poate face în niciun caz rău, ci poate avea doar beneficii asupra organismului.

Potrivit mai multor studii, s-a analizat cum aminoacidul numit L-teanină, contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive. Cantitățile mici de cofeină în combinație cu acest aminoacid contribuie la aceea stare de relaxare pe care o resimțim cu toții după ce am băut o cană de ceai.
Conținutul de cofeină regăsit fiind unul redus, este destul de semnificativ când vine vorba de a ne păstra o stare de bine pe parcursul întregii zile. Dacă gustul de cafea nu-ți place, alege să încerci gustul ceaiului verde.

Totodată, compușii bioactivi care se regăsesc in compoziția acestuia fac parte din clasa polifenolilor. Catechina face parte din această clasă și este recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene. Dar oare de ce trebuie să știți despre acest lucru? Păi, ei bine, ajută în primul rând la inhibarea creșterii anumitor bacterii din gură, fără să vă mai confruntați cu accentuarea plăcii bacteriene și la apariția cariilor.

De asemenea, conținutul natural de fluor din ceaiul verde vă poate duce cu gândul la o pastă de dinți obișnuită, având rolul de a reduce apariția cariilor dentare și de a întări smalțul dentar. Pentru aș face efectul, trebuie neapărat să-l consumați fără orice alt îndulcitor, alfel, nu are niciun efect, ba mai rău ar putea accentua cariile deja preexistente.

Pe ceea ce am pus accentul în ultima parte, cu siguranță este o noutate pentru dumneavoastră, dar de luat în calcul pe viitor. Mențineți-vă hidratați pe tot parcursul zilei și alegeți să contribuți la starea de relaxare și de bine pe tot parcursul zile cu o cană de ceai verde.

Lasă un comentariu