Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, adoptată

Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 164 de voturi ”pentru”.

Moţiune ministrul Sănătăţii. La moţiunea intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” au fost înregistrate 164 de voturi ”pentru”, 85 de voturi ”împotrivă”, 48 de abţineri, iar doi deputaţi au fost prezenţi, dar nu au votat.

Ca urmare, moţiunea a fost adoptată.

Moţiunea cu titlul ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost dezbătută marţi, iar reprezentanţii UDMR şi ai PMP au anunţat că nu vor vota.

PMP a precizat că Nelu Tătaru este ministru de doar două luni, însă moţiunea PSD vorbeşte despre neajunsurile din ultimii 20 de ani ai sistemului medical.

UDMR, în schimb, i-a cerut ministrului Sănătăţii să demonstreze că doreşte ”restartarea” sistemului medical.

Moţiune ministrul Sănătăţii. Textul moţiunii
„Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (…) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să „privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de „tunuri”, „vânzări de masca fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte „tunuri”, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, afirmă social-democraţii în moţiune.


Apreciază și distribuie !

Moţiune ministrul Sănătăţii. Potrivit sursei citate, PSD susţine că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

„Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia”, se mai arată în textul moţiunii intitulate „Sănatatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

Social-democraţii fac referire şi la „blocarea” proiectului de testare a populaţiei din Bucureşti, dar şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

„Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer”, se arată în textul moţiunii.

PSD acuză ministrul Sănătăţii că, în plină pandemie, a modificat statutul CNAS „pentru a schimba oameni”m dar şi că a numit manageri de spital „administratori de firme de pompe funebre şi chelneri care au „scoala vieţii”, numai buni de a asigura „tunurile” PNL.

Moţiune ministrul Sănătăţii. „Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! (…) Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare?”, au mai transmis social-democraţii.

Mesajul lui Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis parlamentarilor care au iniţiat o moţiune de cenzură împotriva sa, „să nu grăbim politica peste momentul medical”. „Aş fi vrut să gândim un pic altfel”, a afirmat, luni seară, la TVR, Nelu Tătaru.