Musaca de cartofi de post

Ai pofta de o mancarica delicioasa, insa vrei sa eviti consumul de carne pentru a respecta oranduiala din post? Iata o

reteta de musaca de cartofi de post.

Pentru reteta de musaca de cartofi de post iti trebuie aproximativ o ora din timpul tau. In prima jumatate de ora vei

pregati ingredientele, iar in urmatoarea vei lasa cartofii la coacere.

Ingrediente musaca de cartofi de post
– 3 morcovi potriviti;

– o ceapa medie;

– un kilogram de cartofi;

– un catel de usturoi;
– 2 linguri cu varf de pesmet;

– o jumatate de lingura de faina;
– 3 linguri de ulei de masline;
– 200 ml. de apa;
– sare si piper

Mod de preparare: reteta de musaca de cartofi de post
1. Aprinde cuptorul la 190 de grade Celsius. Spala morcovii si da-i pe razatoarea mare.

2. Toaca ceapa marunt si pune-o la calit impreuna cu morcovii. Adauga ceapa si morcovii in tigaia incinsa cu ulei de masline. Caleste-i in jur de 5 minute.

3. Curata cartofii si taie-i in felii subtiri. Aseaza un prim strat de cartofi in tava. Poti unge tava cu faina si pesmet pentru consistenta si savoare.

4. Condimenteaza cartofii cu sare si piper. La legumele calite poti adauga, daca iti place, ciuperci sau gogosari.

5. Amesteca legumele calite cu pesmet (pesmetul te va face sa uiti de carne, iar gustul este unul delicios).

6. Pune legumele peste primul strat de cartofi, iar apoi adauga al doilea strat.

7. Amesteca usturoiul zdrobit intr-o lingura de ulei si caleste-l un minut. Adauga o jumatate de lingura de faina si continua sa invarti pana se stinge apa adaugata in craticioara.

8. Toarna compozitia de usturoi peste musacaua din tava. Lasa musacaua la cuptor preincins la 190 de grade timp de 25 de minute. Pentru a verifica daca reteta s-a facut, infige o furculita in cartofi ca sa vezi daca poate strapunge musacaua.

9. Aspectul mancarii trebuie sa fie unul rumenit frumos deasupra. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata