Negocierile dintre Rusia și Ucraina se reiau astăzi

Negocierile dintre Ucraina și Rusia se reiau luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis

mesaje conform cărora înregistrează progrese. Delegația ucraineană se așteaptă să obțină rezultate concrete în zilele următoare.

Până atunci, ministerul britanic al Apărării spune că forțele navale ale Rusiei controlează coasta Mării Negre și au blocat accesul Ucrainei la principala rută de export.

Între timp, presa americană scrie că Rusia a cerut Chinei ajutor militar şi economic. Ambasada Chinei de la Washington a transmis că nu este la curent cu această cerere.

Negocieri prin videoconferință
O sesiune de negocieri prin videoconferinţă între Rusia şi Ucraina va avea loc luni, a confirmat duminică seara Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, notează AFP.

„ Luni va avea loc o sesiune de negocieri pentru a face un rezumat al rezultatelor preliminare ” ale discuţiilor, a scris el pe contul său de Twitter.

„ Rusia percepe acum mult mai adecvat lumea din jurul ei. Este mult mai sensibilă la poziția Ucrainei, care și-a arătat capacitățile pe câmpul de luptă, și la acțiunile Ucrainei în ceea ce privește protejarea intereselor sale ”, a transmis Mihailo Podoliak:

„ Propunerile noastre sunt pe masă și sunt foarte ferme.

În primul rând, se referă la retragerea trupelor, încetarea focului etc. În principiu, nu vom renunța la niciuna dintre pozițiile noastre. Rusia înțelege deja acest lucru. Rusia începe să discute constructiv ”.
Ultimele negocieri nu au fost un succes, însă cea de-a treia, inclusiv a patra, par să fie constructive.

Bombardamentele continuă
Explozii la periferia oraşului ucrainean Liov. Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. S-au înregistrat 9 morţi şi 57 de răniţi în urma atacului.

Mai multe explozii au putut fi auzit duminică dimineaţă la periferia oraşului ucrainean Liov, situat în apropierea frontierei cu Polonia, relatează CNN.

Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. Nouă persoane au fost ucise şi 57 au fost rănite în urma atacului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata