Nu e gluma, nu e banc! Câte clase aveau, de fapt, Nicolae și Elena Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a fost președintele României în perioada comunistă. Acesta și soția lui, Elena Ceaușescu, au fost împușcați chiar în ziua de Crăciun în anul 1989, la Revoluție. Puțini sunt însă cei care știu câte clase aveau cei doi.

Nicolae și Elena Ceaușescu nu puteau fi nici măcar casieri la Mega Image

S-a spus întotdeauna că Nicolae Ceaușescu era un analfabet. Puțini sunt cei care știu că în acele timpuri fostul conducătăr al țării a făcut doar patru clase. El a învățat la școala din satul său natal, Scornicești.

Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, deși avea doar patru clase.


Apreciază și distribuie !

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori, avere 4 hectare de pământ și casă de locuit. În tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut.

În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, scria Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Cum a cunoscut-o Nicolae Ceaușescu pe Elena, cea care i-a devenit soție

Pe 13 august 1939, în Ferentari s-a dat o mare petrecere la care au fost invitați și Elena Petrescu și Nicolae Ceaușescu. Evenimentul a fost organizat de breasla lucrătorilor din industria textilă, pielărie și încălțăminte. În cadrul petrecerii, aceasta a fost desemnată Regina Muncii, în urma unui concurs de frumusețe.