Nunta de argint pentru Principesa Margareta a României. A fost la un pas să devină soția Prințului Charles. Foto & Video

0

Principesa Margareta (72 de ani) sărbătorește 25 de ani de mariaj cu Principele Radu, căsătoria morganatică a acestora fiind una fără urmași.

Principesa Margareta și-a cunoscut soțul la întoarcerea în România

Custodele Coroanei României, prima fiică a Regelui Mihai cu soția lui, Principesa Ana de Bourbon-Parma, s-a născut în exil, în Elveția, după ce Majestatea Sa a fost izgonit din țară de autoritățile comuniste.

Principesa Margareta, declarată moștenitoare a tronului României printr-o decizie controversată a Regelui Mihai, s-a întors în țară în anul 1990, la doar trei săptămâni după încheierea Revoluției care a dus la căderea regimului ceaușist, și s-a implicat în mai multe activități caritabile.

Patru ani mai târziu, Principesa Margareta îl întâlnește pe actorul Radu Duda în timpul unor acțiuni caritabile, cel care le-a făcut cunoștință fiind actorul Ion Caramitru. Apoi, la câteva luni s-au reîntâlnit și s-au îndrăgostit unul de altul la înmormântarea lui Eugen Ionescu. După doi ani de iubire, relația lor s-a oficializat, pe data 21 septembrie, în Elveția, la Biserica Greacă din Lausanne.

Ceremonia religioasă, desfășurată conform cutumelor regale, l-a avut drept naș pe Majestatea Sa Regele Mihai, în prima parte a ritualului, iar apoi pe Regele Constantin al II-lea al Greciei. Petrecerea de după a avut invitați de rang înalt, la eveniment luând parte reprezentanți ai Caselor Regale din întreaga Europă, rude, de altfel, cu Principesa Margareta.

Ce face cuplul regal la 25 de ani de la căsătorie

Casa Regală a publicat imagini rare cu Principesa Margareta și soțul ei, Principele Radu, trecând în revistă cei 25 de ani de mariaj dintre cei doi. Imaginile publicate pe site-ul oficial al Casei Regale îi arată pe Principesa Margareta și pe Prințul Consort în diferite ipostaze, surprinse de-a lungul celor 25 de ani de relație.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide