Această salată este într-adevăr gustoasă! Merită să fie încercată de fiecare.
INGREDIENTE:
– 200 g de bastonașe de crab;
– 2 castraveți proaspeți;
– 1 conservă de fasole roșie;
– 2-3 căței de usturoi;
– maioneză (după gust);
Pentru maioneza de casă:
– 200 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;
– 1 ou;
– 1 linguriță de muștar;
– 1 linguriță de suc de lămâie;
– 1 linguriță de zahăr;
– jumătate de linguriță de sare.
MOD DE PREPARARE:
1. Tăiați bastonașele de crab în formă de rondele.
2. De asemenea, tăiați castraveții în formă de cubulețe.
3. Adăugați bastonașele de crab, castraveții, fasolele roșii (scurse de zeamă) într-un bol adânc.
4. Zdrobiți usturoiul și adăugați-l în bol împreună cu maioneza și amestecați.
5. Iată cum pregătim noi maioneza de casă: turnați uleiul în vasul unui blender vertical. Adăugați oul, muștarul, zahărul și sarea. Scufundați blenderul până la baza vasului, acoperind oul, porniți-l la viteză maximă și nu-l ridicați până când cel puțin jumătate din amestec nu va deveni alb la culoare. Apoi ridicați încet blenderul și continuați să amestecați, până când veți obține un sos omogen și cremos. Acum adăugați sucul de lămâie și mai amestecați o dată foarte bine cu blenderul.
Sfat: Toate ingredientele folosite pentru maioneză trebuie să fie de temperatura camerei.
6. Gustați salata. Dacă simțiți nevoia, mai adăugați sare.
7. Salata este gata! Transferați-o într-o salatieră și serviți-o cu multă plăcere!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!