Klaus Iohannis a promulgat legea. Părinţii primesc zile libere când şcolile sunt închise

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat sâmbătă, 14 martie 2020, legea prin care părinţii primesc zile libere remunerate când unităţile de învăţământ sunt închise în situaţii speciale, pentru supravegherea copiilor. Joi, s-a adoptat de catre parlamentari legea prin care angajatorii sunt obligaţi să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi dacă unităţile de învăţământ se închid din cauza unor situații extreme, cum ar fi si pandemia cu care ne confruntam acum, Covid-19.


Apreciază și distribuie !

Conform acestei legi, părinții care pot beneficia de zile libere sunt cei care au copii doar sub vârsta de 12 ani. Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă este de maximum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Astfel, parlamentarii au stabilit ca remunerarea să fie alocata din contribuţiile de 2.25% pe care fiecare angajat le oferă statului român.

Şcolile au fost închise până pe data de 22 martie, insa termenul se poate prelungi daca va fi cazul. In România au fost înregistrate deja 95 de cazuri de coronavirus, numarul bolnavilor fiind in continuare in crestere.