OLENA ZELENSKA: Cine este soția lui Volodimir Zelenski. „Soţul meu este mereu în prima linie, în timp ce eu mă simt mai confortabil în umbră.”

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska îl susține necondiționat pe Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski.

Însă știați că este una dintre cele mai influente femei din Ucraina?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact soția lui Volodimir Zelenski, dar și informații despre întregul parcurs al acesteia, până să ajungă Prima Doamnă a Ucrainei.

Cine este soția lui Volodimir Zelenski

Soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, căci despre aceasta este vorba, s-a născut pe data de 6 februarie, prin

urmare, în prezent are frumoasa vârstă de 44 de ani. Aceasta a crescut în orașul Krivoi Rog, care se află în centrul Ucrainei. În același oraș, a crescut și Volodimir Zelenski, care urma să îi devină soț.

Olena Zelenska a studiat la Universitatea Națională Kryvyi Rih, acolo unde s-a și văzut pentru prima dată cu cel care urma, peste câțiva ani, să îi devină soț.

Volodimir studia dreptul, iar Olena studia arhitectura. Aceasta a absolvit de asemenea și Facultatea de Inginerie Civilă, deși odată cu trecerea timpului, a dezvoltat o profesie de scenaristă și producătoare.

Cariera Olenei Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski
Olena Zelenska are un portofoliu destul de mare în ceea ce privește aptitudinile sale din domeniul producției. Volodimir

Zelenski este fondatorul celui mai cunoscut studio de producție de divertisment din Ucraina, iar Olena Zelenska este una

dintre persoanele care au contribuit la fondarea acestei firme. Studioul se numește Studio Kvartal 95.Pe lângă acest lucru, Olena Zelenska se ocupă și de producția conținutului pentru filme, seriale, spectacole, dar și pentru diverse programe de divertisment.
Odată cu momentul în care Volodimir Zelenski a devenit președintele Ucrainei, Olena Zelenska a devenit una dintre cele mai influente femei din Ucraina, implicându-se astfel în nenumărate cauze sociale (egalitatea de gen și nu numai), dar s-a și angajat în munca diplomatică. Această muncă diplomatică reflectă pașii cei mai eficienți care sunt urmați pentru extinderea razei de acțiune a pre-prezentării Ucrainei în arena globală.

În luna decembrie a anului 2019, Olena Zelenska a fost adăugată pe lista celor mai influenți 100 de ucrainieni. Aceasta a ocupat locul 30 în respectivul top, care a apărut în revista Focus. Totodată, după ce Olena Zelenska a devenit Prima Doamnă a Ucrainei, din data de 20 mai 2019, s-a implicat în și mai multe proiecte.

Două dintre acestea țin de îmbunătățirea sistemului de nutriție din școli, iar altul ține de dezvoltarea unei strategii pentru un mediu mai sigur și mai eficient pentru elevi. De asemenea, Olena Zelenska a dezvoltat și un proiect dedicat contracarării violenței domestice.

” Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune pentru mine, de-a lungul carierei mele ’’, a menționat Olena Zelenska.

În plus, în luna iunie a anului 2020, Olena Zelenska a inițiat un proiect de răspândire a limbii ucrainiene în întreaga lume, dar și introducerea ghidurilor audio în limba ucraineană în mai multe locații importante din Ucraina, dar în special și în cele mai mari muzee din lume.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata