Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020, restricții mai severe!

Ordonața Militară nr. 3 din 24 martie 2020 va fi emisă în această seară de Marcel Vela, Ministrul de Interne. După o discuție cu guvernul, președintele Klaus Iohannis a anunțat că măsurile anunțate în ordonanța militara 2 din 21 martie 2020, vor deveni obligatorii pe tot parcuzul zilei, nu doar în intervalul 6-22 din 25 martie 2020.

Deplasarea persoanelor și ieșirea din casa este interzisă fară motive intemeiate, cum ar fi mersul la serviciu, unde trebuie să prezentați o adeverință de la angajator, o legitimație de lucru sau o declarație pe proprie răspundere. Se va putea ieși doar în anumite condiții, iar vârstnicii de peste 65 de ani au voie să plece de acasă doar între orele 11 – 13 pentru cumparaturi esentiale sau asistenta sociala. Excepție fac cei care sunt încă angajați sau desfășoară activități agricole, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența în zilele care vor urma. Îi îndemn pe cei care încă nu conștientizează pericolul să se trezească. Nu ne jucăm cu sănăatea publică. Noaptea trecută, numărul mare de persoane sancționate ne arată 2 lucruri: Angajații MAI și-au făcut treaba. Sunt încă foarte mulți români care nu conștientizează pericolul la care se expun”, a spus Vela.


Apreciază și distribuie !

În aceste condiții, MAI a emis ordonanța militară nr. 3, în care se precizează că se interzice circulația tututor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole. Ieșirea din casă este permisă pentru plimbarea animalelor de companie doar în jurul locuinței.

Armata va fi scoasă în stradă pentru a ajuta la legitimarea celor care părăsesc casa fară motiv, vă reamintim ielirea din casă este interzisă și poate atrage amenzi sau chiar dosar penal pentru răspândirea de boli. Poliția locală a primit drepturi noi odata cu ordonanța militară 3, prin urmare va pot amenda, opri în circulație sau deschide dosar penal dacă încălcați regulile din ordonanțele militare emise.

Atenție, nu mai este vorba de recomandări, ci de obligații, conform Ministerului de interne.