Organizației Mondiale a Sănătății avertizează! Un nou val de coronavirus începe să reapară

Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că un nou val de coronavirus începe să reapară în zone în care fusese deja suprimat, scrie CNN, citat de Mediafax. Vorbim de locuri precum Coreea de Sud, Singapore sau Wuhan.

Maria Van Kerkhove, coordonatoarea pe partea tehnică a echipei de răspuns la COVID-19 a OMS, a declarat că aceste locuri, unde situația dădea semne de îmbunătățire, se confruntă acum cu un al doilea val de infecții. Motivele diferă de la o zonă la alta. Spre exemplu, în Seul a pornit de la cluburile de noapte, în timp ce în Singapore focarul este concentrat în special în zona căminelor în care locuiesc imigranţii care lucrează în metropolă.


Apreciază și distribuie !

„Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore, există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. În plus, ei nu au lăsat garda jos niciodată. Aceasta este o lecţie pentru toate ţările. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, recomandă expertul.

E un motiv în plus și pentru noi pentru a fi mai responsabili, mai conștienți, pentru a nu face greșeli și a pierde tot ce am câștiga în această perioadă de restricții. În România, medicii speră ca valul doi să vină mai târziu și să fie mai mic dacă respectăm în continuare regulile de igienă și de distanțare socială. „Al doilea val va veni în funcție de cum ne organizăm noi. Dacă luăm măsurile corecte, al doilea val va veni mai târziu și va fi mai mic”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.