Pacient confirmat cu coronavirus, luat cu izoleta din avion. Nu a respectat carantina

Astăzi, 17 martie 2020, a fost alerta pe Aeroportul din Otopeni, după ce oamenii legii au aflat că un pasager este suspect de coronavirus. Barbatul venea cu o cursă de pe ruta Madrid – București și a fost luat cu izoleta de echipele specializate.

Românul a primit de la autoritățile spaniole un certificat în care e menționat că e infectat cu Covid-19. Acesta nu a respectat recomandarea autorităților spaniole privind izolarea la domiciliu timp de doua saptamani.


Apreciază și distribuie !

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.