Acasă TIMP LIBER Părintele Calistrat: „Faceți soților mâncare de post, nu stați cu gura pe...

Părintele Calistrat: „Faceți soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu țipați, pentru că…”

2
DISTRIBUIȚI

Părintele Calistrat: „Faceți soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu țipați, pentru că…”

Părintele Calistrat, recunoscut pentru replicile sale rupte din realitate și pe care le spune de fiecare dată când are ocazia, îndemna femeile cu câteva luni în urmă, să nu mai țipe la partenerul de viață, să nu-l mai cicălească și să-i facă mâncare de post.

Predica Părintelui Calistrat a devenit rapid virală.

„Faceți soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu urlați, nu țipați pentru că în post este mai mare ispita și încercarea” – spunea Părintele Calistrat.

Fiți mai blajine, fiți mai blânde, fiți mai înțelegătoare, și chiar eliminați acea frază pur ortodoxă: ”De Dumnezeu nu mă las, dar de tine mă las!” Dacă te lași de bărbat și crezi că ești cu Dumnezeu, și de Dumnezeu te-ai lasat.

Tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scriptura spune așa: Ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă! Deci tu nu poți să fii ortodoxă dând cu piciorul la bărbatul tău sau invers. Familia a postit în rai împreună, și când a căzut, a căzut împreună!

Apostolul Pavel ne-a dat o șansă: Femeia credinciosă, sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios, sfințește femeia păcătoasă! Trebuie sa fiți puțin înțelepte și îngăduitoare, atunci când bărbatul zice: ”Nu-i mâncarea prea bună, ce tot ma ții pe cartofi?” – ”Dar de ce puiu’, ce nu-ți place? Hai gustă să vezi și dacă mai vrei ceva eu îți mai fac!” Dacă il iei cu bunătate, îl aduci și pe el la împărtășit!” a spus Părintele Calistrat Chifan.

Citește și: Actorul Jean Paler, internat de urgență în spital. Ce a pățit acesta

Intr-o altă predică, părintele a explicat despre bani și datorii:

Să țineți minte de la mine, că-i prieten, că-i vecin, că-i tovarăș, că-i dușman, că-i soră, că-i frate, când împrumuți un ban, du-l înapoi că-ți legi singur pe satana și sărăcia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogățești luând cu împrumut și neducând înapoi. Este cel mai mare blestem si cel mai mare pacat pe care-l poate face omul.

Și culmea că se înmulțește și mereu aud: “Ăla are atât!”;”Ăla are atât!” se duce și ia cu împrumut cu atâta nonșalanță și lipsa de bun simț încât uită că trebuie să-i dea înapoi.”

Citește și: 

HAOS. Rețeaua Telekom a „picat“ pentru majoritatea clienților. Reacția companiei și ce spun clienții

loading...