Patru români, acuzaţi că au comis un “masacru” în Italia. Oamenii au vrut să-i linşeze

0 26

Acuzaţii extrem de grave la adresa unor români din Italia, care ar fi torturat un chirurg şi pe soţia acestuia pentru a-i face să spună unde ascund banii.

Trei tineri români – doi fraţi şi vărul lor – au fost arestaţi şi un al patrulea este căutat în continuare pentru un jaf comis duminică în oraşul Lanciano din Abruzzo. Victimele lor, un chirurg şi soţia sa, ambii de de 69 de ani, au fost torturaţi cu sălbăticie pentru a spune unde ţin valorile. Agresorii i-au tăiat femeii urechea.

Iniţial s-a crezut că al patrulea atacator era italian, după ce un comerciant din Lanciano a declarat că a fost victima unui atac similar în martie, când i-a fost tăiat degetul de un bărbat care părea italian. Ulterior s-a stabilit însă că e vorba tot de un tânăr român, de 26 de ani, cu antecedente penale, care ar fi şeful bandei, scrie Corriere. El este dat în urmărire şi se pare că se află în apropiere de Rimini.

Cei trei români prinşi deja aveau la ei 3.400 de euro. Au fost la un pas de a fi linşaţi de oamenii furioşi. Presa italiană a descris jaful drept „masacrul din Lanciano”.

Soţia chirurgului a relatat pentru Il Messaggero că românii au trezit-o în lovituri. „M-au legat şi mi-au pus scoci pe gură, apoi m-au târât în camera unde era soţul meu, legat cu cablul de la calculator”, spune femeia.

LANCIANO – Aurel Costantin Turlica, 22 anni, Cosmin Ion Turlica, 20 anni, Aurel Ruset, 25 anni.Questi i nomi dei tre romeni arrestati per la brutale rapina nella villa dei coniugi Martelli. A diffonderli la Procura della Repubblica di Lanciano.I tre sono parenti stretti: due fratelli e un cugino, uno risiede a Lanciano, gli altri erano arrivati alcuni giorni fa uno da Padova, l'altro da Parigi.A loro carico "sono stati raccolti gravi e concordanti indizi di colpevolezza"."Le indagini – si legge in una nota – hanno consentito in pochissimi giorni di acquisire elementi di reità nei confronti dei cittadini stranieri per i reati di rapina, sequestro di persona, lesioni gravissime, porto d'arma; i predetti erano già monitorati per ipotesi investigative relative a reati contro il patrimonio". Nella notte le Forze dell'Ordine, "già sulle tracce dei malviventi, ritenendo concreto il possibile allontanamento degli stessi dal territorio nazionale" hanno deciso di accelerare le investigazioni.E' stata accertata "l'effettiva determinazione" dei tre "di darsi alla fuga in Paese estero e di comporre definitivamente il quadro probatorio con gli ulteriori tasselli necessari. Tale risultato è il frutto del patrimonio informativo delle Forze dell'Ordine e dalla nuova impostazione investigativa con cui si affrontano le investigazioni. Le indagini tuttora in corso prevedono ulteriori sviluppi".

Gepostet von Tvl Lanciano am Mittwoch, 26. September 2018

„Ne-au zis că ne fac bucăţi dacă nu le spunem unde e seiful. Am văzut faţa soţului meu, plină de vânătăi. Continuau să îl lovească, fiindcă insista că nu avem seif. Apoi s-au luat de mine. Mi-au tăiat o bucată din urechea dreaptă. Credeam că o să murim”

 

Un inginer roman poate SCHIMBA cu totul lumea. Masina care merge cu pana la 5.000 km cu 2 L de apa

Un inginer bacauan, inventator al motorului care functioneaza pe baza de hidrogen, asteapta sa inceapa productia de serie a acestuia. Inventatorul conduce deja un automobil care consuma 3 litri de apa in doua luni.

Gheorghe Bordeianu (50 ani) este inginer TCM si a lucrat 20 de ani in fabrica de avioane din Bacau. A pierdut deja numarul inventiilor brevetate pentru ca nu are bani sa plateasca taxa de intretinere la OSIM pentru fiecare dintre ele. Crede ca sunt peste 100, majoritatea in domeniul masinilor unelte si a motoarelor.

Cea mai draga dintre descoperiri ii este generatorul de ioni care separa hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, atasat motoarelor clasice, inlocuieste alimentarea cu benzina sau motorina. Ambitia inginerului bacauan este acum sa-si construiasca propria fabrica de producere a dispozitivului revolutionar.

”Brevetul l-am obtinut in 1985, iar invetia este acum in curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu ma aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obtin vreau sa infiintez in Bacau o fabrica de productie in serie a dispozitivului”, ne-a explicat Gheorghe Bordeianu.

Inginerul bacauan este convins de faptul ca nu va gasi o persoana dispusa sa investeasca in constructia acestei fabrici, dar ca o va face pe cont propriu.

Masina ecologica

Inventia lui Gheorghe Bordeianu nu a ramas doar pe hartie. Bacauanul si-a pus in practica inventia si merge de ani de zile numai cu masini pe care le alimenteaza doar cu apa sau, la nevoie, chiar cu suc si urina.

”Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functioneaza cu otet si cola, chiar si cu urina. Este ecologic pentru ca arde hidrogenul si elibereaza in aer oxigenul”, ne-a mai spus inventatorul. Gheorghe Bordeianu si-a testat masina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

Cu trei litri de lichid merge doua luni

Masina lui Gheorghe Bordeianu, un Cielo cumparat la mana a adoua din Spania, nu ramane in pana de combustibil decat o data la 60 de zile. ”Orice lichid s-ar pune in motor, cu trei litri se poate merge si 5.000 de kilometri. Masina pe care am montat dispozitivul consuma inainte 10 litri de benzina la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu.

 

 

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.