Acasă EXTERNE Pedeapsa primită de egipteanul care a declarat: „violul și hărțuirea este o...

Pedeapsa primită de egipteanul care a declarat: „violul și hărțuirea este o datorie națională”

DISTRIBUIȚI

Pedeapsa primită de egipteanul care a declarat: „violul și hărțuirea este o datorie națională”

Avocatul din Egipt care a generat revoltă printre conaționali după ce a spus într-o dezbatare TV că a viola sau hărțui femei care poartă ținute provocatoare este o „datorie națională” a fost condamnat la închisoare.

Avocatul Nabih al-Wahsh a fost condamnat la 3 ani de închisoare în Egipt după ce a susținut la TV că femeile care poarte blugi rupți ar trebui violate drept pedeapsă, relatează BBC.

Avocatul a făcut declarații șocante în octombrie la canalul TV Al-Assema în timpul unei dezbateri legate de o propunere legislativă cu privire la prostituție.

Într-un fragment înregistrat din emisiune și publicat pe Youtube, avocatul întreabă: „Ați accepta o fată mergând pe stradă în ținută sumară, să i se vadă pulpa piciorului? Să o violezi și hărțuiești este o datorie națională, patriotică”

Comentariul său a scandalizat, iar Consilul Național al femeilor a anunțat că va face plângere contra sa și a postului TV. De asemenea consiliul a rugat mass media să nu invite pentru declarații persoane care incită la violență contra femeilor.

Un studiu realizat în 2008 în Egipt arăta că 83% dintre femei au recunoscut că au fost hărțuite sexual, iar 62% dintre bărbați au admis că au hărțuit femei.

Citește și: Patriarhul Daniel, primit de Vladimir Putin și Patriarhul Kirill al Moscovei

Sursa: BBC

loading...