Pelerinajul de la Sfânta Parascheva a inceput. Medic: „Să nu aibă cineva ideea să vină către Iași să se trateze”

0

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva are loc vineri, chiar și în condițiile în care aici rata de incidență este aproape de opt la mia de locuitori.

Credincioșii merg la Sfânta Parascheva, dar medicii avertizează că nu sunt locuri în spitale

Începe, astfel, cel mai mare pelerinaj din România, iar restricțiile referitoare la persoanele imunizate sau nu, nu sunt valabile. Mai precis, oricine poate merge, fie că s-a vaccinat sau nu.

Singurele restricții care vor fi în vigoare sunt cele referitoare la masca de protecție și la distanțarea socială de cel puțin un metru jumătate.

În același timp, organizatorii au transmis că au pus în aplicare măsuri stricte pentru ca cei care merg la moaștele Sfintei Paraschiva să nu se îmbolnăvească.

De asemenea, sunt 350 de voluntari care se vor preocupa ca aceste reguli să fie impuse. Mitropolia Moldovei are deja pregătite câteva mii de măști și 400 litri de dezinfectant.

„Voluntarii vor veghea ca pelerinii să respecte rândul, să poarte mască, vor oferi măști.

Avem câteva mii de măști pregătite, putem merge și până la 30.000 de măști. Sunt vreo 400 de litri de dezinfectant”, a precizat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Spitalele din Iași sunt pline, dar pelerinajul are loc. Avertismentul medicilor

În același timp, preocupări sunt și în spitale pentru că acestea sunt pline de bolnavi.

Pe fondul creșterii incidenței și inclusiv a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, unitățile medicale nu mai au locuri pentru a trata și alți pacienți.

Tocmai de aceea, un medic din Iași le-a transmis credincioșilor că dacă au vreo problemă de sănătate și riscă să ajungă la urgențe, trebuie să evite deplasarea la Iași pentru că în spitale nu există loc și medicii nu au cum să facă față și celor bolnavi de Covid, dar și persoanelor care vin cu altfel de boli sau urgențe.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide