Pensiile se recalculează în 2020. Care sunt pensionarii care pot pierde bani și de ce

Pensiile se recalculează în 2020. Pentru unele persoane înseamnă bani mai mulți, iar pentru alții înseamnă o scădere semnificativă a pensiei.

Pensionarii care vor pierde sunt cei care au în acest moment un stagiu complet de cotizare de sub de 25 ani. Mai exact, cei care au pensiile recalculate cu un stagiu complet de 20 ani se vor bucura foarte puțin în anul 2021 de acest lucru.

La recalculare, stagiul complet va fi de 25 ani și chiar dacă ei cred că le va rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos, vor avea surpriza să constate că după un an, pensiile celorlalți vor crește iar ale lor vor rămane la același cuantumul pană când calculul după noua formulă va depăși această valoare.


Apreciază și distribuie !

Din punctajul total realizat, existent pe decizie, vor scădea punctajul obținut prin aplicarea indicelui de corecție, potrivit dcbusiness.ro. Micșorarea punctajului total înainte de a fi împărtit la 25 va fi cuprins între 6 si 20%. De exemplu, pentru persoanele care au ieșit la pensie în 2019, punctajul normal din venituri anuale este de 100 puncte, la care au fost adăugate încă 20 de puncte, datorate indicelui de 1,2. Astfel, punctajul total ajunge la 120.

Pentru persoanele care au ieșit la pensie începând cu 2019, Decizia de pensionare cu 120 de puncte, va avea doar 100 puncte la recalcularea din 2021.

Bărbații care s-au pensionat înainte de 2011 și care au avut un stagiu complet de cotizare 35 ani vor avea o creștere clară a pensiei, iar acum vor avea o recalculare cu un stagiu de 25 ani. În cazul femeilor care sau pensionat înainte de 2011, creșterea va fi moderată deoarece au avut punctajul total cuprins între 25- 30 ani, potrivit dcbusiness.ro.