Acasă ROMÂNIA Din 2018, cardiacii și diabeticii nu vor mai putea să obțină permisul...

Din 2018, cardiacii și diabeticii nu vor mai putea să obțină permisul de conducere

DISTRIBUIȚI

Din 2018, cardiacii și diabeticii nu vor mai putea să obțină permisul de conducere

Cardiacii şi diabeticii care au o formă gravă a bolii nu vor mai putea să obţină permisul de conducere, iar cei aflaţi într-un stadiu mai uşor vor avea nevoie de avizul medicului specialist, precizează stirileprotv.ro

Toate aceste reglementări apar într-un ordin al Ministerului Sănătăţii care îşi propune să alinieze legislaţia din România cu cea a Uniunii Europene. Medicii spun că măsură este bună pentru că într-adevăr aceste afecţiuni pot duce la producerea de accidente rutiere cu urmări grave.

Dacă aţi avut un infarct sau suferiţi de hipertensiune arterială de gradul 3, veţi putea depune dosarul pentru permisul de conducere doar dacă boala a fost efectiv tratată, iar medicul şi-a dat acordul că sunteţi apt să conduceţi. Acelaşi lucru se va întâmpla şi dacă vi s-a implantat un stimulator cardiac permanent sau aţi suferit o operaţie de bypass coronarian cu grefă. Şi în cazul şoferilor cu diabet zaharat pot apărea consecinţe grave.

Cei care vor dori să îşi ia permisul de conducere sau să îl reînoiască trebuie să completeze în fişa medicală dacă suferă de o boală cardiovasculară sau diabet zaharat. În această situaţie îl vor putea obţine doar cu avizul medicului specialist.

Reglementările fac parte dintr-un ordin pus pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în care se arată că cei cu astfel de afecţiuni trebuie să se prezinte periodic la controalele medicale.

Citește și: S-a votat! Liber la numiri politice în vârful companiilor importante de stat

În cazul în care doctorul şi-a dat avizul fără ca bolnavul să fie apt pentru a conduce, specialistul va fi tras la răspundere.

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: „Este o legiferare a unei directive europene care a fost emisă în 2016.. Până la sfârșitul anului trebuie să o transparentizam…altfel riscăm să fim amendaţi…″⁣

Noile reglementari vor intra în vigoare la începutul anului viitor, precizează stirileprotv.ro

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Citește și: Comuna Măciuca a obținut primele fonduri europene din istoria ei. Rezultatele unui primar implicat

loading...