Acasă EXTERNE Petiție în Bulgaria. Trei județe vecine vor alipirea la România din cauza...

Petiție în Bulgaria. Trei județe vecine vor alipirea la România din cauza corupției din țara lor

DISTRIBUIȚI

Petiție în Bulgaria. Trei județe vecine vor alipirea la România din cauza corupției din țara lor

Un politician bulgar are o inițiativă inedită, propune alipirea nord-vestului țării sale la România.

Potrivit Nova TV, Boris Kamenov a iniţiat o petiţie pentru declanşarea unui referendum privind alipirea regiunilor Vidin, Vraţa şi Montana din nord-vestul Bulgariei la România. Kamenov spune că oamenii ar scăpa astfel de corupţia din Bulgaria şi a început să strângă semnături, precizează stirileprotv.ro

„Nu vrem să fim parte a acestui sistem corupt”, spune Kamenov, evocând tradiţiile revoluţionare ale regiunii. „Aici am luptat întotdeauna pentru democraţia adevărată”.

Politicianul bulgar susține că sistemul judiciar din România e incomparabil mai eficient decât cel din ţara sa iar lupta anti-corupţie nu e doar un slogan. Recent, președintele de la Sofia a respins o lege prin care ţara sa ar fi urmat să aibă o instituţie anti-corupţie, cu puteri chiar mai mari decât DNA de la noi.

Kamenov, care se compară cu Carles Puigdemont, mai spune că în cele 3 regiuni din nord-vestul ţării nu sunt locuri de muncă, în vreme ce în România, şomajul e mai redus.

Citește și: Emmanuel Macron își îndreaptă atenția spre noi legi pentru combaterea „știrilor false”

Referendumul ar urma să declare independența celor trei regiuni bulgare, care apoi să ceară alipirea la România.

De amintit este faptul că în urmă cu câteva zile, președintele Bulgariei a respins mai multe legi care ar fi ajutat Bulgaria în lupta împotriva corupției, iar președintele bulgar este cunoscut ca fiind un simpatizant al Rusiei.

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Citește și: Un tânăr, către omul de afaceri Vasile Deac: „îmi cer eu scuze pentru că ne este greu să acceptăm să muncim doar ca să trăim….”

loading...