Just another WordPress site

Prăjitura cu Stafide și Iaurt, un adevărat răsfăț al simțurilor – Iată ce ușor se prepară

0 148

Prăjitura cu stafide și iaurt, un răsfăț al simțurilor: iată ce ușor se prepară delicatesa.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 300 grame iaurt;

– 300 grame faina;

– 300 grame zahar;

– 3 oua;

– 3 linguri ulei;

– 100 grame stafide;

– 50 grame coaja de lamaie confiata;

– un pliculet praf copt.

Cum se prepară?

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Punem apoi uleiul , faina si praful de copt si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam stafidele si coaja de lamaie (daca nu aveti coaja confiata puteti inlocui cu razatura de lamaie).Tapetam forma (diametru 24 cm) cu hartie de copt si turnam aluatul.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca bine apoi scoatem din tava si portionam. Rezultatul: o prajitura cremoasa, cu gust fin de iaurt si lamaie, imbogatita de savoarea stafidelor.

Rețeta Surpriză: Plăcintă cu Pere

Toamna, bucura-te de gustul perelor intr-o reteta simpla de placinta delicioasa. La final, presara zahar pudra, pentru un plus de gust.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 4 pere, curatate si taiate felii;

– 110 g unt topit;

– 3 oua;

– 180 ml lapte;

– un sfert de lingurita sare;

– 60 g zahar;

– 40 g faina;

– 2 lingurite esenta de vanilie;

– ulei;

– zahar pudra, dupa gust.

Cum se prepară?

Preincalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Ungi o tava rotunda cu putin ulei. Aranjezi in ea feliile de para. Dai la blender ouale impreuna cu laptele, sarea, zaharul, faina si vanilia, pana la omogenizare.

Torni aluatul peste pere, in tava. Dai la cuptor 40-45 de minute, pana se rumeneste usor. Servesti cu zahar pudra.
Sursa

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.