Acasă Politică Mihai Chirica, Primarul de la Iași a fost exclus din PSD, în...

Mihai Chirica, Primarul de la Iași a fost exclus din PSD, în urma criticilor lansate la adresa lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

Mihai Chirica, Primarul de la Iași a fost exclus din PSD, în urma criticilor lansate la adresa lui Dragnea

UPDATE: Majoritatea membrilor Biroului Permanent Județean Iași au votat, vineri, excluderea din PSD a primarului Mihai Chirica. Decizia vine după ce, acum trei zile, Comisia de Etică a PSD Iași a propus sancționarea acestuia pentru atacurile repetate la adresa conducerii social-democrate.

Din cei 23 de membri ai BPJ Iași, 18 au votat, potrivit unui primar social-democrat, pentru excluderea lui Mihai Chirica din PSD.

Alături de Mihai Chirica, au fost excluși din rândul social-demecraților și viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban.

Ședința BPJ Iași a durat circa trei ore.

Săptămâna viitoare, Comitetul Executiv Județean va lua doar act de decizia Biroului Permanent Județean Iași.

Știrea inițială: Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus marţi Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD.

Reprezentanţi din conducerea PSD Iaşi au confirmat marţi seară pentru News.ro faptul că membrii Comisiei de Etică au decis cu patru voturi din şapte excluderea primarului de Iaşi, Mihai Chirica, din PSD, propunerea fiind înaintată Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei.

Mihai Chirica a reacționat dur la aflarea veștii.

„Dacă Liviu Dragnea vrea să distrugă social-democrația, eu îi spun că nu se poate. Nu se poate pentru că social-democrația nu s-a născut la Teleorman. Sunt voci care spun că acum 120-130 ani s-a născut undeva în zona Moldovei dar, desigur, asta depinde foarte mult și de viziunea colegilor mei”, a declarat Mihai Chirica pentru presa locală.

Comisia de etică a decis cu patru voturi pentru şi două abţineri eliminarea lui Mihai Chirică din rândurile PSD.

Aceeași soartă au avut-o și viceprimarul Iaşi, Gabriel Harabagiu, dar și președintele executiv al organizației municipale, deputatul Sorin Iacoban.

Citește și: UBER a plătit impozit pe profit de 3 ori mai mult, în comparație cu primele 9 companii de taxi din București la un loc

Decizia urmează să fie validată în forurile superioare judeţene ale PSD. În ultimul an, între organizaţia municipală şi cea judeţeană s-au iscat mai multe dispute din cauza neînţelegerilor dintre primarul Mihai Chirica şi Maricel Popa, liderul interimar al PSD Iaşi.

Chirica nu s-a prezentat în faţa comisiei de etică a organizaţiei, unde a fost chemat pentru a da lămuriri privind atacurile sale repetate la adresa PSD.

Primarul Iașiului a ieșit în față și la finalul anului trecut, atunci când a precizat că România se află într-o situație mai grea decât Polonia, la capitolul legilor justiției si relației cu UE.

Citește și: Imagini care vor rămâne în istorie. Mașina lui Elon Musk a ajuns în spațiu