Prof. dr. Alexandru Rafila: Peste o săptămână vom avea sute de persoane infectate. După doi-trei ani, ne imunizăm

„Probabil că peste cinci, şase zile o să vedem o creştere foarte serioasă a numărului de cazuri. Sărim de sută mâine, probabil că peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate”, a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, vineri seară, la Antena 3.

Alexandru Rafila susține că în perioada următoare, pe măsură ce va crește numărul celor infectați, cazurile ușoare vor fi tratate acasă: „Trebuie să trecem la faza a doua în care toate cazurile uşoare se vor trata la fel cum se tratează cazurile de gripă, iar cazurile complicate în spitale”.


Apreciază și distribuie !

Rafila spune că, cel mai probabil, numărul infecțiilor va fi in scadere pe perioada verii, însă în toamnă COVID-19 va reveni. Acesta a precizat că până în toamnă nu va exista un vaccin:

„Dacă vom ajunge în mai-iunie cu un număr rezonabil de cazuri, asta înseamnă un număr căruia să îi facă față sistemul medical. O să traversăm această perioadă, probabil în perioada verii numărul va scădea, și în toamnă va crește din nou. Până în toamnă sigur nu va fi un vaccin. Să nu amăgim oamenii inutil. Durează luni bune testele și mai apoi durează până el este produs. După doi trei ani, ne imunizăm”.