Profesor de virusologie suedez: «Coronavirusul nu se va opri la a infecta 5% din populație, ci va continua până când cei mai mulți devin imuni»

Profesor de virusologie la Institutul Karolinska din Stockholm, una din cele mai prestigioase universitati de medicina din lume, considera ca acest nou virus va continua sa infecteze oamenii, pana cand cei mai multi vor deveni imuni.

Un astfel de virus, de obicei, nu se opreste in a infecta 5% din populatia planetei, ci el continua pana cand cei mai multi dintre oameni devin imuni,” a declarat Jan Albert, profesor virusolog, care ace parte din grupul de lucru al Institutului care se ocupa special de coronavirus, pentru Libertatea.


Apreciază și distribuie !

Jan Albert a precizat si care este mai buna metoda de a diagnostica oamenii infectati cu coronavirus. Ne referim aici la testele moleculare dezvoltate de Organizatia Mondiala a Sanatatii special pentru acest virus, care se fac in laboratoare speciale.

Acesta indeamna intreaga populatie sa respecte masurile de prevenire luate de autoritati si regulile de igiena. Spalatul mainilor cu apa si sapun este esential!

„Fiecare persoana poate ajuta la limitarea epidemiei. Si nu pentru ca ar fi asa de periculos pentru cei tineri, ci pentru ca sistemele de sanatate nu pot face fata unui numar foarte mare de varstnici care se infecteaza in acelasi timp,” a mai spus virusologul.