Prognoza ANM pentru septembrie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă

Meteorologii au emis prognoza ANM pentru septembrie. Se anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Potrivit unei estimări meteorologice valabilă în următoarele patru săptămâni, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, iar în nordul țării vor fi ploi abundente.

Prognoza ANM pentru septembrie 2020. Temperaturi ridicate pentru această perioadă
Prognoza ANM pentru septembrie 2020 anunță temperaturi mai ridicate pentru această perioadă. Până pe 7 septembrie, în nordul țării vor fi ploi abundente. În rest, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Potrivit ANM, între 24 și 31 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în restul teritoriului temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.


Apreciază și distribuie !

Prognoza ANM pentru septembrie arată că, în intervalul 31 august – 7 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în sud-est, dar și ușor mai coborâte în regiunile vestice. În rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.
Între 7 și 14 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. În acest interval, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, în cea mai mare parte a țării.

„Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, transmit meteorologii.

În săptămâna 14-21 septembrie, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceast interval.