Protejarea gurii şi nasului, obligatorii de vineri şi în judeţul Vrancea

Locuitorii judeţului Vrancea, dar şi cei care tranzitează acest judeţ, vor fi obligaţi, de vineri, 10 aprilie, să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice, închise sau deschise, iar în lipsa măştilor sunt sfătuiţi de autorităţi să improvizeze, folosind fulare ori eşarfe.

O hotărâre în acest sens a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, iar obligativitatea purtării unei măşti de protecţie va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie.

Astfel, vrâncenii, dar şi cei care tranzitează acest judeţ, sunt obligaţi să poarte mijloace de protecţie a gurii şi a nasului. În lipsa măştilor chirurgicale se pot folosi fulare, eşarfe ori alte obiecte care să împiedice răspândirea coronavirusului.


Apreciază și distribuie !

Acestea vor fi obligatoriu purtate în toate spaţiile publice deschise şi închise, în mijloace de transport în comun, instituţii publice, spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, şantiere în lucru, autogări.

De asemenea, administratorii şi deţinătorii locaţiilor frecventate de oameni in această perioadă vor interzice accesul cetăţenilor fără mijloacele de protecţie menţionate, iar la intrare vor monta covoare îmbibate cu substanţe dezinfectante.

În judeţul Vrancea erau confirmate, până la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, 79 de cazuri de infectare cu coronavirus.