Raed Arafat a anunțat când vor fi ridicate restricțiile în România: ”Ne apropiem de momentul în care apar măsurile de relaxare”

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că ne apropiem cu rapiditate de momentul în care o mare parte din restricțiile Covid vor fi ridicate.

Raed Arafat a făcut anunțul pe care toată lumea îl așteptă de atâta amar de vreme. Șeful DSU a dezvăluit că ne apropiem de momentul în care restricțiile impuse impotriva pandemiei de coronavirus vor fi ridicate.

Raed Arafat a anunțat când vor fi ridicate restricțiile în România: ”Ne apropiem de momentul în care apar măsurile de relaxare”

Raed Arafat a mai precizat că măsurile nu pot fi ridicate până când nu se va face o analiză serioasă.

”Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut”, a declarat Raed Arafat, adăugând că numărul cazurilor din ATI este în creştere.

”Noi astăzi am avut în plus 14 persoane în terapiile intensive din ţară, adică, chiar dacă numărul total al cazurilor este în scădere, pe secţiile de terapie intensivă încă vedem o continuă creştere a numărului cazurilor. e apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără nicio discuţie, cum au luat toate celelalte ţări din jurul nostru, dar acest moment va fi corelat, bineînţeles, cu scăderea impactului pe partea de spitale, de secţie de Terapie Intensivă”, a mai spus Raed Arafat.

Oficialul a semnalat că, dacă vom ajunge din nou la un număr de cazuri care va pune presiune asupra sistemului medical, nu este deloc bine.

”Vedem o scăderea numărului de cazuri, asta nu poate fi negat, scade semnificativ numărul cazurilor, dar în continuare avem un număr semnificativ la terapie intensivă şi cu o uşoară creştere zilnică.

Va mai dura puţin timp până vom vedea că începe să scadă şi numărul cazurilor pe secţiile de terapie intensivă.

Orice creştere care vine cu impact pe partea medicală ridică un semnal de alarmă. Dacă este fără impact pe partea medicală, atunci nu are de ce să ridice semnalul de alarmă. Orice creştere care vine cu impact pe secţiile de terapie intensivă, cu capacităţile de internare şi implicit pe unităţile de primiri urgenţe poate să fie un motiv de îngrijorare şi să fie analizat dacă sunt de luat anumite măsuri sau nu.

Noi am avut săptămâna trecută zeci de mii de infectări, dar nu putem compara ce se întâmplă acum cu ce s-a întâmplat în valul trecut. În valul trecut, cazurile erau mult mai puţine şi ajunseserăm deja la 1.600 – 1.700 chiar mai multe cazuri de terapie intensivă şi cu un aproape blocaj la unităţile de primiri urgenţă care erau pline de cazuri de terapie intensivă. La acest moment, din fericire, nu ne confruntăm cu o situaţie asemănătoare”, a adăugat Arafat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata