Raed Arafat, avertisment după explozia cazurilor de coronavirus: ”Vom avea probleme serioase”

Raed Arafat vine cu un avertisment sumbru, după ce a fost raportată o explozie a numărului de cazuri de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că este foarte posibil să avem probleme grave în gestionarea situației, dacă va continua să se agraveze.

Raed Arafat a făcut declarațiile în contextul în care, ieri, au fost anunțate 460 de cazuri noi de infectare, cele mai grave cifre de la mijlocul lui aprilie încoace. Totodată, au fost făcute și în contextul în care Curtea Constituțională a stabilit că internarea, carantina și izolarea nu pot fi stabilite prin ordin de ministru.

„Dacă dăm individului dreptul de a spune: eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt simptomatic și pot să transmit, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel sau altul, să îi spunem că rămâne acasă”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.


Apreciază și distribuie !

„Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și care sunt soluțiile”, a mai spus Arafat.

Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore – unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numărului zilnic de îmbolnăviri – astfel că bilanţul a ajuns la 25.286. Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

”Până astăzi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.565 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbaţi şi 3 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Bacău, Botoşani, Braşov, Constanţa, Ialomiţa, Iaşi, Bucureşti şi Sibiu. Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 3 deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire”, conform datelor transmise joi de autorităţi.