Raed Arafat: „Riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a atras atenția asupra faptului că nu mai există sânge în centrele de transfuzie. In timpul conferintei de aseara, el a făcut apel la români pentru a soluționa această problemă:

„În ultima perioadă colegii din centrele de transfuzii sanguine ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acțiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul patologiilor, restul bolilor continuă să existe și au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine și au nevoie de salvatorii de vieți care sunt, de fapt, donatorii de sânge, care merg și donează periodic la centrele de sânge”.


Apreciază și distribuie !

Arafat a precizat că oricine poate merge să doneze sange, atâta timp cât e perfect sănătos. Așadar, oricine va dori să meargă să doneze o va putea face în baza declarației pe propria răspundere.

„Atragem atenția că această activitate de donare de sânge continuă să existe și este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți, donatorii de sânge să-și continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise și îi așteaptă. Altfel s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienții care au nevoie de sânge și nu vor găsi acest produs extrem de important și bineînțeles, derivatele lui”, a mai spus Arafat, potrivit Hotnews.