Raed Arafat despre achiziția de echipament: „Facem eforturi să le cumpărăm. Piața este aproape goală”

Raed Arafat a postat un nou mesaj pe Facebook în care aduce lămuriri cu privire la achiziția de măști și echipamente de protecție.

„Toate eforturile noastre sunt concentrate la acest moment pentru a găsi echipamente pe care să le achiziționăm de pe o piață care este aproape goală și unde specula și șantajul au ajuns la nivel fără precedent. Acestea sunt practicate chiar și la nivel producătorilor, nu numai al ditribuitorilor, indiferent de calitatea cumpărătorului”, a precizat Raed Arafat într-un mesaj scris pe pagina sa oficială de Facebook.

„Din 80.000 masti FFP2/FFP3 achizitionate din Germania, 100.000 Masti FFP2/FFP3 achizitionate din Turcea si aduse in tara de Fortele Aeriene Romane si din 200.000 de combinizoane achizitionate din Corea de Sud si aduse cu sprijinul MAN de doua avioane militare NATO apartinand bazei PAPA pentru transport strategic, structurile de urgenta respectiv paramedicii SMURD, personalul medical din UPU si personalul serviciilor de ambulanta, care sunt structuri de prima linie in aceasta situatie, au primit intre 30-35% din cantitatea totala, restul fiind distribuit catre DSP-uri si spitale.


Apreciază și distribuie !

Ca sa dau un exemplu concret,de comun acord cu Ministerul Sanatatii, din cele 80.000 masti, 30.000 au fost distribuite structurilor de urgenta si 50.000 au fost distribuite catre structurile DSP si cele spitalicesti, tinta principala fiind sectiile de infectioase si de terapie intensiva.

Toate distribuirile se fac de o echipa integrată iar subsemnatul semnează dispoziția de distribuire conform OUG 11/2020, ce nu înseamnă că distribuirea s-a făcut de mine personal favorizând unii în detrimentul altora”, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat a ținut să precizeze că achizitiile de echipamente de protectie vor continua, saptamana ce vine fiind asteptate noi cantitati de combinizoane si masti FFP2/FFP3 pe langa ce mai aduce Unifarm.