Raed Arafat: România este pregătită şi pentru scenariul de 2000 de infectaţi

Șeful Departamentului pentru situații de Urgență a făcut mai multe dezvăluiri în legătură cu felul în care vor acționa specialiștii în cazul înmulțirii masive a cazurilor de coronavirus în Romania. In plus, secretarul de stat a prezis că numărul pacienților de coronavirus va ajunge la 2.000.

Raed Arafat, mărturisiri despre cum se vor tria pacienții infectatti cu Covid-19


Apreciază și distribuie !

Raed a precizat că în cazul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, medicii vor fi nevoiți să trieze drastic. „Dacă va creşte numărul cazurilor, vor fi internaţi numai cei în stare gravă!”, a declarat Raed Arafat, la Antena 1.

Si totusi, Raed Arafat spune că sistemul este pregătit să facă față și unei situații grave, cum ar fi cea în care am avea peste 2.000 de infectați deodată.

„Noi avem scenarii, sunt patru scenarii făcute. 2000 de infectați excluzându-i pe cei vindecați. Adică 2000 care sunt în același moment, testati pozitiv. Scenariile pesimiste întotdeauna există și trebuie luate în considerare de profesioniștii în situațiile de urgență și în medicină, dar nu înseamnă că șansa să se întâmple e mare. Întotdeauna ne pregătim pentru un scenariu foarte urât, chiar dacă acesta are o probabilitate foarte mică”, a explicat Raed Arafat, potrivit sursei citate.