Raed Arafat trage un semnal de alarmă: „Este posibil ca situația să scape de sub control”

Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Șeful DSU a precizat în ce condiții situația coronavirusului poate scăpa de sub control.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă. Pentru că în ultimele zile a fost înregistrată o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile atenționează că doar respectarea regulilor poate stopa răspândirea virusului.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: „Este posibil ca situația să scape de sub control”
După mai multe zile în care au fost raportate peste 400 de îmbolnăviri cu coronavirus zilnic, Raed Arafat a confirmat că, în prezent, România se află pe un trend ascendent, în timp ce cu mai multe săptămâni în urmă trecuse de vârful epidemiei, iar numărul cazurilor noi era în scădere.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ținut să tragă un semnal de alarmă, precizând că situația poate scăpa foarte ușor de sub control în următoarea perioadă, mai ales dacă oamenii nu mai respectă regulile.

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerațîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control. (…)”, a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro.


Apreciază și distribuie !

Raed Arafat: „Medicii vor decide cine ramane in viata si cine nu”
Raed Arafat, grav semnal de alarma legat de coronavirus! Secretarul de stat in MAI este foarte ingrijorat de modul in care s-a relaxat populatia.

Raed Arafat, grav semnal de alarma legat de coronavirus!

”Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat.

Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase.

Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la Digi 24.