Rareș Bogdan a explodat! Iată ce a transmis Diasporei!

Văzand câți români se întorc din străinătate în plină pandemie, europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat. El cere in continuare românilor din diaspora să respecte regulile stricte. Compania Tarom a organizat ieri o prima cursa umanitara de aducere a romanilor blocati, iar maine va urma o a doua cursa de acest gen.

”Deci, poate nu mai injurati fara rost tara asta, Romania si Guvernul. Am spus si o repet, Romania nu isi abandoneaza cetatenii niciodata si nicaieri. Insa rugamintea este sa respectati odata intrati in tara, toate regulile de carantinare stabilite de catre Autoritatile Romane. Fara exceptii! Si inca ceva, aceste curse speciale sunt strict pentru cei care s-au trezit peste noapte in situatii imposibile, dificile, au ramas fara casa si masa din cauza sistarii contractelor lor sezoniere, fiind inchise hoteluri, restaurante, tratorii, santiere. REPET, acest “pod aerian” NU este pentru cei care sunt de 12 / 14 / 16 ani in Italia, au job-uri stabile si s-au gandit ei in ultimele zile ca ar fi mai bine sa se intoarca in Romania. Deci, va rog, decenta si ratiune! Impreuna putem reusi.”, a scris Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan spune că guvernul pregătește o hotărâre de urgență

Cineva pare ca vrea sa se joace deja periculos de mult cu nervii romanilor si isi bate joc de orice regula! Cred ca putina decenta, ratiune si responsabilitate nu strica in aceste zile din partea nimanui. Sper sa se afle cat mai repede cine a scurs documentul su l-a prezentat jurnalistilor ca decizie clara.

PRECIZARE:

Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”
Facem următoarele precizări:


Apreciază și distribuie !

1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.

2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.

3. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.

4. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.

5. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.

7. Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.”, a mai scris Rareș Bogdan Pe Facebook.