Război în Ucraina, ziua 16. Bombardamente în mai multe orașe de la prima oră. În Mariupol situația este critică

Război în Ucraina ziua 16. Rusia și Ucraina sunt departe de a face pace, deși ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au discutat, joi, în Turcia.

La finalul întâlnirii, Lavrov a declarat că a vorbit cu omologul său ucrainean despre chestiuni umanitare. Aprovizionarea cu alimente și stabilitatea prețurilor în Europa au fost, de asemenea, pe ordinea de zi, le-a spus rusul reporterilor.

Serghei Lavrov a precizat că, furnizând ajutor defensiv Ucrainei, Occidentul “se comportă periculos”.

“Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”, a fost afirmația cu care ministrul de Externe al Rusia i-a șocat pe jurnaliști.

Între timp, cel puțin patru orașe importante din Ucraina sunt înconjurate de forțele ruse. În Mariupol situația e critică! Oamenii nu au hrană, apă și căldură. Nici un civil nu a reușit să părăsească joi orașul ucrainean, a declarat vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereșciuk.

În schimb, Capitala Ucrainei, Kiev, rămâne sub control ucrainean, în ciuda bombardamentelor intense. La fel se întâmplă și cu Harkov, al doilea oraș ca mărime din această țară.

Potrivit unui consilier al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, pagubele provocate de invazia trupelor rusești se ridică la 100 de miliarde de dolari.

ONU estimează că 549 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Noi imagini cu bombardamentele din Lutsk din această noapte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata