Record de cazuri de COVID-19 în lume! Câte noi îmbolnăviri s-au produs în ultimele 24 de ore

Este un nou record de cazuri de covid-19 în lume. Conform ultimelor statistici, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate un număr record de îmbolnăviri cu coronavirus. Raportul este realizat pentru ziua de duminică şi arata o creştere constistenta a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă în legătură cu aceste creşteri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Record de cazuri cu COVID-19 în lume. Câte îmbolnăviri s-au produs în ultimele ore
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), duminica s-au raportat un număr de 183.020 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este un record zilnic la nivel global şi pune pe gânduri pe oamenii de ştiinţă din întreaga lume. Conform OMS, bilanţul cazurilor de coronavirus a ajuns, la nivel global, la peste 8.7 milioane de persoane infectate în întreaga lume. Numărul de persoane care au murit până duminică, 22 iunie 2020, se ridică la 461.000 de oameni. Recordul precedent de îmbolnăviri de coronavirus s-a stabilit tot în luna iunie şi a însumat peste 181.000 de persoane. Precedentul record datează din 18 iunie 2020.

Duminică, numărul deceselor la nivel mondial a crescu cu peste 4.000 ajungând la un total de 461.715.


Apreciază și distribuie !

Record de cazuri cu COVID-19 în lume. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Americi
Conform Organizaţiei Mondiale de Sănătate, cele două Americi sunt fruntaşe la numărul de persoane infectate dar şi la decese. În cele două Americi s-au înregistrat 116.041 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 3.241 decese provocate de acelaşi virus. În aceeaşi zi, decesele cauzate de COVID-19, în Brazila, au depăşit bilanţul total de 50.000 de mii. Brazilia se afla pe locul doi în lume la numărul de decese, iar prima poziţie este ocupată de Statele Unite ale Americii. Regiunea Asiei de Sud-Est a avut al doilea cel mai mare număr de cazuri noi – 20.248 – şi a raportat 399 de decese.

În România se observă o creştere a numărului de persoane infectate cu Coronavirus
Dacă în urmă cu câteva săptămâni cazurile de noi îmbolnăviri cauzate de Coronavirus stagnau undeva în jurul numărului de 120-140/ zi, de câteva săptămâni, numărul noilor cazuri a explodat. Conform Grupului de Comunicare Strategică şi a Institutului Naţional de Statistică, în România, media noilor cazuri din ultima perioadă se situează la 300 de cazuri pe zi. Lucru foarte îngrijorător pentru români.

Premierul Ludovic Orban declara, într-un interviu la un post de televiziune, faptul că starea de alertă va fi prelungită atât cât este necesar. Judeţul fruntaş ca număr de locuitori infectaţi este, în continuare, Suceava cu peste 3.900 de persoane. Pe locul doi se afla Bucureştiul cu peste 2.700 de infectări. În România s-au înregistrat, total, un număr de 24.045 de cazuri de infectare cu Coronavirus dintre care s-au vindecat 16.911 de persoane. Au murit 1.512 persoane de coronavirus. Majoritatea celor care au murit aveau şi alte afecţiuni.

Autorităţile trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe toţi romanii să respecte măsurile legale impuse de organele abilitate.