Relaxare 1 iunie: ce avem voie sa facem de la 1 iunie. Lista completa a masurilor de relaxare

Presedintele Klaus Iohannis si primul ministru Ludovic Orban au sustinut mai multe conferinte de presa in care au anuntat o serie de masuri de relaxare ce vor intra in vigoare incepand cu data de 1 iunie.

Deciziile vin ca urmare a unei evolutii pozitive a pandemiei de coronavirus in Romania: numarul de cazuri a scazut treptat si nu a mai depasit cifra de 200 in ultima perioada. De asemenea, numarul persoanelor externate s-a marit.

Relaxare 1 iunie: vor fi permise desfasurarea spectacolelor si concertelor in aer liber
Masura a fost anuntata de premierul Ludovic Orban. Astfel, incepand din data de 1 iunie se va permite desfasurarea spectacolelor si concertelor in aer liber; numarul de participanti va fi limitat insa la maximum 500 de persoane. De asemenea, participantii vor trebui sa stea la o distanta de cel putin 2 metri unul fata de celalalt si sa poarte obligatoriu masca de protectie.

„Începând cu data de 1 iunie este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivaluilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanţă de cel puţin doi metri unul faţă de celălat şi cu obligativitatea purtătii măştii de protecţie în timpul spectacolului”, a anunţat Ludovic Orban.

Relaxare 1 iunie: se deschid plajele
Tot incepand cu data de 1 iunie se vor redeschide plajele in Romania. Accesul pe plaja al persoanelor se va face insa cu conditia ca proprietarii de plaje sa le asigure sezlonguri asezate la o distanta de cel putin doi metri unul fata de celalalt.

„Se revine la circulația liberă a persoanelor în interiorul României. Hotelurile sunt deschise, terasele sunt deschise, plajele sunt deschise, evident trebuie să respectăm niște reguli și la plajă, 2 metri între sezlonguri, plajă numai pe sezlong, tocmai pentru a nu se înghesui lumea, reguli și la ieșire și la intrare, astfel încât să nu se creeze busculade pe plajă. Cred că este un prim pas spre normalitate”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.


Apreciază și distribuie !

Relaxare 1 iunie: se deschid terasele
Masurile de relaxare anuntate de autoritati mai prevad si deschiderea teraselor incepand cu data de 1 iunie. Va fi obligatorie respectarea unei distante de 2 metri intre mese. De asemenea, la aceeasi masa nu vor putea sta mai mult de 4 persoane.

„Astfel de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însa clar ca este nevoie de unele masuri foarte speciale si aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri, maxim 4 persoane la o masa si în acest fel lucrurile vor fi sub control”, a declarat Klaus Iohannis.
Relaxare 1 iunie: se reiau competitiile sportive
Autoritatile anunta si reluarea competitiilor sportive incepand cu data de 1 iunie. Se vor relua in mare parte doar sporturile care se desfasoara in aer liber, insa accesul spectatorilor la astfel de evenimente va fi in continuare restrictionat.

Si bazinele de inot vor fi deschise pentru antrenamente, indiferent daca sunt acoperite sau in aer liber. Pregătirea sportivilor profesionioniști va fi permisă în spații închise, cu respectarea unei distanțări de 7 metri.

Relaxare 1 iunie: fara declaratie la iesirea din localitate
Tot incepand cu data de 1 iunie, declaratia pe propria raspundere la iesirea din localitate nu va mai fi necesara. Anuntul a fost facut de presedintele Klaus Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa.

„Deplasarile în afara localitatii, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declaratie. In ce priveste competitiile sportive, se vor putea relua competitiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practica afara”, a declarat Klaus Iohannis.

Relaxare 1 iunie: sunt permise spectacolele de tip drive in
Tot de la 1 iunie va fi permisa organizarea de spectacole de tip drive in, in care spectatorii pot urmari evenimentul din interiorul masinilor personale. Exista conditia ca ocupantii masinii sa fie membri aceleiasi familii si sa respecte masurile de protectie sanitara stabilite de autoritati.

Tot de la 1 iunie vor fi reluate transporturile internationale de persoane, atat cele rutiere, cat si cele feroviare.