Acasă TIMP LIBER Rețetă de la Mănăstirea Prislop. Cum fac măicuțele sarmalele de post

Rețetă de la Mănăstirea Prislop. Cum fac măicuțele sarmalele de post

DISTRIBUIȚI

Rețetă de la Mănăstirea Prislop: cum fac măicuțele sarmalele de post

Pentru ca in perioada postului oamenii se simt mai stramtorati de la mancare, asta nu inseamna cu trebuie să spui adio sarmalutelor, mai ales in aceasta perioada cand le poti prepara in asa fel încat sa nu pice foarte greu stomacului.

Desi nu se gateste cu carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase decat cele care contin carne.

Reteta de mai jos este inspirata din stilul de viata pe care maicutele de la Manastirea Prislop il au in timpul postului, potrivit All4Romania.eu.

Ingrediente pentru sarmale de post:

– 1 varza murata mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
– 1 felie mica telina rasa
– 1 ceapa mare tocata fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de rosii
– 3 linguri pasta de rosii
– 1-3 frunze dafin
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper proaspat macinat
– boabe de piper
– 2 crengute de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apa fiarta

Citește și: Creatura marină care fascinează știința prin regenerare este pe cale de dispariție

Cum se prepară?

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.

In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat. Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie. Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde.

Se pot servi cu mamaliguta si ardei iute.

Poftă bună!

Informația de partea ta! Urmărește-ne și pe Facebook.

Sursa: kilocalorii.ro / All4Romania.eu