România, lovită de un val de aer rece, anunță ANM. Cât de mult scad temperarurile

0

În ultimele zile, s-a observat o răcire considerabilă a vremii. Mai multe vești rele vin de la meteorologi.

Un val de aer rece va lovi țara noastră. Zilele următoare, termometrele vor înregistra temperaturi și cu 10 grade mai scăzute decât cele specifice acestei perioade.

România, lovită de un val de aer rece, anunță ANM. Cât de mult scad temperarurile

 „Cel puțin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest și centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi și cu 10 grade mai mici față de mediile multianuale,” a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM, potrivit Digi24.

„O vreme deosebit de rece și la munte. În această dimineață a fost lapoviță la Bâlea, temperatura a scăzut la -4 grade. Mâine așteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitațiilor să fie în extindere, deși slabe cantitativ,” a adăugat.

Specialistul ANM a mai transmis și că, la munte, vor apărea lapovița și ninsorile: „mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori și lapoviță și așteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde și vântul va avea rafale de 70 km/h”.

Vântul își va face apariția și în restul țării, da va fi mai slab. În schimb, în zonele din est, sud și extremități vor fi rafale de 50 km.

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 20 septembrie – 3 octombrie, în următoarele două săptămâni temperaturile vor fi oscilante, în toate regiunile țării.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide