Acasă Evenimente România, subiect amplu în presa străină: „Încercări alarmante de subminare a democrației...

România, subiect amplu în presa străină: „Încercări alarmante de subminare a democrației în România”

0
DISTRIBUIȚI

România, subiect amplu în presa străină: „Încercări alarmante de subminare a democrației în România”

România e din nou în presa străină, iar The Economist are un titlu-avertisment: „Încercări alarmante de subminare a democraţiei în România. O instituţie care luptă împotriva corupţiei e atacată”.

În Germania, Die Zeit a publicat un amplu articol, rezumat succint în titlu: „Corupţia trăieşte cu noi”.

Două articole de analiză şi un numitor comun: corupţia din România. 

The Economist notează faptul că prima femeie prim-ministru din România este, de fapt, un executant al deciziilor luate de șeful partidului de guvernământ.

Iar dacă premierul nu vrea sau nu poate să facă ceea îşi doreşte acesta, atunci se va renunţa şi la ea”, scrie publicaţia. Miza: reformele din sistemul judiciar.

The Economist subliniază că şeful PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi, dacă va fi găsit vinovat, va ajunge la închisoare.

„Asta, dacă nu cumva premierul Viorica Dăncilă va putea să impună un nou pachet de legi care să dezincrimineze anumite forme de abuz de putere”, precizează săptămânalul britanic.

Şi jurnaliştii de la Die Zeit îl au sub lupă pe şeful PSD. Citez: „Liviu Dragnea, oficial, nu guvernează România, dar are mai multă putere decât orice alt politician. Scopul său este să facă inofesnive legile de combatere a corupţiei.”

Citește și: Avertismentul BNR: Prețurile vor crește mai mult decât era estimat. „Cifrele nu arată bine deloc.” 

Publicaţia germană scrie, cu ironie, despre aşa-numitul „stat paralel ilegitim”, din care ar face parte preşedintele României, opoziţia politică şi protestatarii.

Explică, apoi, Die Zeit: „Dacă ar fi după partidul de guvernare şi după şeful partidului, atunci astfel ar arăta realitatea din România anului 2018. Desigur, acest lucru nu este adevărat”, concluzionează jurnaliştii germani.

Citește și:

Ancheta Rise Project: Dragnea Jr. preia patrimoniul de lux al TelDrum. Tranzacții suspecte scoase la suprafață

loading...