Rușii au bombardat Moscheea Sultanului Suleiman, unde se adăposteau peste 80 de civili, în Mariupol: „Copiii se ascund acolo”

Moscheea Sultanului Suleiman din Mariupol a fost bombardată de forțele lui Vladimir Putin. Potrivit primelor informații, în clădire se aflau peste 80 de persoane, inclusiv copii. Ce a anunțat Ministerul de Externe despre acest atac.

Oficialii nu au anunțat dacă există victime în urma atacului ordonat de președintele Vladimir Putin.

Rușii au bombardat Moscheea Sultanului Suleiman

Armata lui Vladimir Putin bombardat o moschee din orașul Mariupol. De frica războiului, peste 80 de cetățeni, inclusiv copii, se ascundeau pentru a scăpa cu viață din aceste atacuri sângeroase. Chiar dacă civilii sunt în pericol, Rusia dă vina pe Ucraina pentru că a eșuat evacuarea oamenilor din țară.

„Peste 80 de adulţi şi copii se ascund acolo de bombardamente, inclusiv cetăţeni ai Turciei”, a anunțat Ministerul de Externe.

Autoritățile nu au anunțat încă dacă sunt victime

Potrivit Ministerului de Externe, în moscheea bombardată de ruși se aflau 80 de adulți și copii, dar nu s-a anunțat momentan dacă au existat victime în urma atacului. Cu toate astea, Rusia neagă că armata i-ar ataca pe civili.

Deși este îndemnat să renunțe și să predea țara, Volodmir Zelenski nu se lasă și luptă eroic împotriva forțelor lui Valadimir Putin. Toată lumea speră că se va face pace, iar oamenii se pot întoarce la o viață normală.

Noi negocieri pentru pace, doar după un acord de încetare a focului

Orice negocieri de pace cu Rusia pot începe doar după stabilirea unui acord de încetare a focului între Kiev şi forţele Moscovei, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, relatează BBC.

Președintele Ucrainei a afirmat că aproximativ 1.300 de militari ucraineni au fost ucişi de când a început invazia Rusiei în Ucraina şi a calificat răpirea primarului din Melitopol de către forţele ruse ”o crimă împotriva democraţiei”.

„Diplomaţii noştri lucrează în acest sens şi au discutat despre unele puncte ale unei posibile agende între noi şi Federaţia Rusă. Vreau ca acest lucru să se materializeze şi, în ceea ce priveşte procesul de încheiere a războiului, procesul de pace 100% trebuie să înceapă cu încetarea focului”, a afirmat Zelenski.

Zelenski a spus că este deschis să poarte discuţii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi a adăugat că a discutat cu premierul israelian, Naftali Bennett, despre posibilitatea ca negocierile să aibă loc la Ierusalim.

Zelensky spune că ”se bucură să vadă semnale din partea Federaţiei Ruse. În ultimii 12 ani, nu am auzit niciodată cuvinte despre posibilitatea unui dialog”, a specificat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata