Scandal uriaş în Guvernul Ciucă –

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe Horia Scarlat în funcția consilier de stat în cadrul cancelariei

premierului în octombrie, potrivit unei decizii publicate vineri în Monitorul Oficial.

Consilierul Horia Scarlat și-a cerut eliberarea din funcție, iar procedurile sunt în curs.

În perioada următoare, lista de consilieri va mai suferi și alte modificari, pentru completarea echipei, conform informațiilor date de guvern.

Liberalul Horia Scarlat, fost director executiv al Poliției Locale București, se numără printre consilierii de stat din cabinetul premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului său, a absolvit facultatea la 27 de ani și, printre altele, a fost colaborator al revistei Națiunea, specializată în texte conspiraționiste.

Detalii din CV-ul și pregătirea profesională a lui Scarlat au fost făcute publice de jurnalista PressOne Codruța Simina, pe pagina sa de Facebook.

”Nu scriu acest text pentru CV-ul dânsului, care e un melanj delicios după cum veți putea constata. În primul rând, pentru că, oricum am întors numeroasele pagini, nu am găsit liceul pe care l-a absolvit. În mod misterios, educația sa începe în 1999, la 27 de ani, când devine absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Apoi între 2008 și 2010, dă gata Școala de Înalți Funcționari Publici, plus un master în managementul alimentației publice și agroturismului, la USAMV București. Dacă e să ne luăm după CV, cariera lui pare un o căutare uimită între studiul piețelor de gros și diverse cursuri la instituții militare, cu activitate în cadrul UM01961. Și-a trecut chiar de două ori în CV un curs de pregătire teoretică și practică în domeniul armelor și munițiilor. A fost în conducerea a două companii de interes național. Dar, cum ziceam, nu astea sunt motivele pentru care scriu acest text”, a scris jurnalista.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata