Scandalos! S-a ales cu dosar penal după ce a lansat o petiţie prin care încerca să strângă semnături pentru Slujba de Înviere

O persoană din Borșa, județul Maramureș, a lansat o petiție prin care încearcă să convingă oamenii să participe la slujba de Înviere. Polițiștii s-au autosesizat, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus i-a deschis dosar penal pentru instigare puliblică.

„Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna în scris publicul să participe la slujba de înviere din data de 19 aprilie a.c., cu mențiunea „Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe”.Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane”, precizează Prefectura Maramureș.


Apreciază și distribuie !

Procurorii i-au deschis dosar penal persoanei pentru ”instigare publică”.

„Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Instigare publică” faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”, se mai arată în comunicat.
Art.368 alin.1, Cod penal, prevede: ”Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Informația transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, referitoare la noaptea de Înviere: ”Puteți ieși în proximitatea casei, în afara curții, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an, puteți rămâne în proximitatea casei pentru a asculta slujba, însă nu vă puteți deplasa spre biserică, indiferent cât de aproape este situată de casă și nu este permisă formarea de grupuri mai mari de trei persoane. În cazul în care locuiți la bloc, puteți ieși din casă, de asemenea, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial să respectați regulile de distanțare socială, să nu aglomerați casa scării imobilului și să nu formați grupuri mai mari de trei persoane”, informează reprezentanții Grupului.