Se dau 3.000 de euro de persoană. Sute de oameni s-au înscris deja. Cine sunt cei care vor primi banii

Fermierii din Olt pot obține ajutorul de minimis în valoare de 3.000 de euro. Autoritățile au spus că peste 5.000 de persoane se vor înscrie în program.

Sute de persoane au depus deja cerere săptămâna aceasta în județul Olt pentru obținerea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro. Autoritățile estimează că peste 5.000 de persoane se vor înscrie în total în program.

Peste 5.000 de fermieri se vor înscrie în Olt

În această săptămână s-au înscris în programul Tomata aproximativ 400 de fermieri din judeţul Olt, după ce luni au fost depuse la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt primele dosare de înscriere, potrivit directorului instituţiei, Gabriela Andronie.

Gabriela Andronie a menţionat că în urma discuţiilor cu fermierii şi reprezentanţii administraţiilor locale a reieşit că numărul fermierilor ce se vor înscrie în programul Tomata va fi de peste 5.000. Astfel, pentru a evita aglomeraţia la sediul DAJ, echipe de angajaţi ai instituţiei se deplasează în teren pentru preluarea dosarelor, potrivit capital.ro.

„Noi am estimat că vor fi peste 5.000

de fermieri care se vor înscrie în program şi începând din această săptămână echipe de la DAJ se deplasează în localităţile din zona de sud a judeţului pentru a prelua dosarele de la fermieri. Având în vedere şi evoluţia pandemiei, vrem să evităm aglomeraţia la sediul instituţiei şi în acelaşi timp să-i ajutăm şi pe fermieri să nu mai fie nevoiţi să vină la Slatina cu dosarele. Echipele noastre vor ajunge în localităţile aflate la o distanţă mai mare de Slatina, în special din zona de sud a judeţului”, a spus Gabriela Andronie.

În acest context, fermierii înscrişi în program, care produc şi valorifică tomate în ciclul I de producţie (1 martie – 10 iunie), pot primi un ajutor de minimis de 3.000 de euro de beneficiar.

Termenul limită pentru înscrierea în programul „Tomata” a fost prelungit

Potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), termenul de depunere al cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru legumele în spaţii protejate în cadrul programului „Tomata” se prelungeşte cu o lună, respectiv până la data de 1 aprilie 2022.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că a elaborat un proiect de act normativ prin care vor fi modificate Hotărârea Guvernului nr.148/2022, precum şi Hotărârea Guvernului nr. 147/2022, prin reglementarea următoarelor aspecte: prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru legumele în spaţii protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv; abrogarea criteriului de eligibilitate referitor la obligaţiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis; eliminarea certificatului de atestare fiscală şi a cazierului fiscal din cadrul documentaţiei ataşate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis”, se arată într-un comunicat transmis marți de MADR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata