Acasă Politică Senatul a aprobat proiecte de lege pe care deputații încă le „dezbăteau”....

Senatul a aprobat proiecte de lege pe care deputații încă le „dezbăteau”. „USR a fost buturuga mică”

DISTRIBUIȚI

Senatul a aprobat proiecte de lege pe care deputații încă le „dezbăteau”. „USR a fost buturuga mică”

Proiectul de lege de modificare a Statutului magistraților și cel de modificare a Legii ANI apar se site-ul Senatului ca fiind înregistrate pentru dezbatere la Biroul Permanente, deși aceste proiecte se află, la ora transmiterii acestei știri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaților.

Procedural, un proiect de lege nu poate fi înregistrat la Camera decizională până când nu este adoptat de prima Cameră sesizată, însă pe site-ul Senatului cele două proiecte apar ca fiind înregistrate la Biroul Permanent pentru dezbatere.

„Anomalia” a fost reclamată de la tribuna Camerei Deputaților de către deputatul Florin Roman (PNL).

„Am înţeles că ceea ce dezbatem noi aici figurează pe site-ul Senatului ca adoptat. Rugăminte către staff-ul tehnic: scoateţi proiectul de pe site-ul Senatului. Nu face cinste Senatului şi aruncă în derizoriu orice dezbatere care are loc aici în Cameră”, a spus Roman.

Am înţeles. Noi suntem în Cameră aici, Camera serioasă”, a comentat președintele de ședință, Gabriel Vlase (PSD).

Citește și: Gabriela Firea dă vina pe Tudose. Obiective ratate la Primăria Capitalei din cauza Guvernului

Deputatul USR, Claudiu Năsui a insistat asupra chestiunii, întrebându-se cum a fost posibil ca niște legi neadoptate încă de Cameră să primească numere de înregistrare la Senat.

„Proiectele de pe site-ul Senatului au şi numere de înregistrare. Cum au ajuns acolo şi înregistrate?”, a spus Năsui.

La această întrebare, Gabriel Vlase a spus: „Am înţeles, e problema Senatului, nu a noastră. Aveţi senatori…”.

Plenul Camerei a adoptat, miercuri, pe articole, în forma Comisiei juridice, Legea care modifică Legea ANI şi care prevede că unele interdicții aplicate deputaților și senatorilor în perioada 2007-2013, pe baza Rapoartelor ANI, încetează de drept, deşi PNL şi USR s-au opus vehement.

Ulterior, au început dezbaterile pe marginea modificării Statutului magistraților.

Citește și: Orban: „Dacă PSD nu îl dă afară pe Șerban Nicolae, își asumă public agresivitatea și nesimțirea lui”

Claudiu Năsui a reclamat problema aceasta și pe pagina de Facebook, în mod public, pentru a vedea toată lumea. Acesta a scris:

„Ca să vă dați seama în ce hal am blocat azi majoritatea PSD-ALDE chiar pe terenul lor de luptă: pe procedură. Pe site-ul senatului legile justiției apar ca fiind deja adoptate. Acesta era planul, dar a fost dejucat.

Proiectele de lege pentru subjugarea justiției apar deja pe site-ul senatului ca fiind aprobate. PSD-ALDE se aștepta să treacă prin camera deputaților ca prin brânză. Din fericire, nu a fost așa. USR a fost azi buturuga mică. Suntem aici de la ora 10. Ședința încă continuă.

Lupta e strict pe procedură. Ei trebuie să stea în plen și să voteze astfel încât să fie cu 1 mai mult decât noi. Noi stăm pe baricade. Deci pentru fiecare dintre noi trebuie să stea unul dintre ei. Știu, e o luptă absurdă, dar asta e.

Dacă vor să atace justiția, nu-i putem opri dar ne putem lupta cu ei ca să le facem acest demers cât mai obositor. Luptăm până la ultimul amendament chiar dacă ne prinde noaptea aici!” – a scris Deputatul USR, Claudiu Năsui pe Facebook.

Informația de partea ta! Urmărește-ne și pe Facebook.

loading...