Si-o cerea. Bine i-a făcut! Când ești șmecher, ți-o iei de la TIR-iști! VIDEO

0 26

Pus la punct de tiristi! Bine i-a facut la prost :))

Citeste si:

 

Satul amenințat de un aisberg de 100 de metri înălțime. Oamenii au fost evacuați

aisberg groenlanda

Un aisberg de 100 de metri înălţime aflat în derivă ameninţă coastele insulei Groenlanda, iar autorităţile locale au început vineri evacuarea persoanelor care trăiesc în apropierea ţărmului, relatează AFP.

Poliţia din Groenlanda le-a cerut imperativ locuitorilor de pe insula Innarsuit ale căror case sunt situate pe coaste să se îndepărteze, de teama inundaţiilor care s-ar putea produce dacă blocul de gheaţă se rupe, informează Agerpres.ro

“Ne temem de o separare a aisbergului, care poate provoca o inundaţie în zonă”, a declarat vineri Lina Davidsen, şefă de securitate în cadrul poliţiei din Groenlanda, vineri, agenţiei daneze Ritzau.

Satul, situat în nord-vestul Groenlandei, numără 169 de locuitori, dar numai cei care trăiesc în apropierea zonei în care se află aisbergul, reperat joi, au fost evacuaţi, a relatat Ritzau.

“Aisbergul este în continuare în apropierea satului, poliţia este în prezent în discuţii pentru a monitoriza evoluţia evenimentelor”, a declarat pentru AFP Kunuk Frediksen, unul dintre responsabilii poliţiei din Groenlanda.

Descoperirea acestui imens bloc de gheaţă intervine la câteva săptămâni după difuzarea unei înregistrări video, realizată de oameni de ştiinţă de la universitatea din New York, cu un aisberg care se desprinde de un gheţar, în estul Groenlandei.

În 2017, patru persoane au murit şi unsprezece au fost rănite în urma unui tsunami produs în apropierea unui alt sat din Groenlanda, pe coasta de vest, notează AFP

 

Citeste si:

Tudorel Toader, „urecheat” de procuroarea care îl anchetează pe Dragnea. Schimb de replici noaptea

Alexandra Lancrajan

Alexandra Lăncrăjan, procuroarea DNA care instrumentează dosarul în care Liviu Dragnea și conducerea firmei Tel Drum sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, a reacționat, în această noapte, după ce Tudorel Toader a scris, în această seară, tot pe Facebook, că „abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania”.

Alexandra Lăncrăjan i-a dat o replică dură lui Tudorel Toader, scriind despre ministrul Justiției că ar trebui „sa aiba rabdare sa citeasca o lege pana la capat”. Lăncrăjan a folosit la final hashtagul #punetimanapecarte.

„Pentru un om care se considera un profesionist al dreptului este foarte important sa aiba rabdare sa citeasca o lege pana la capat, sa argumenteze fara a denatura realitatea juridica si atunci cand argumentele nu sunt in favoarea teoriei sale sa accepte fara a deturna textul legal sau a omite lucruri. Cand nu mai poti sa faci asta…

Spre exemplu, in Germania sunt foarte multe articole in codul penal care reglementeaza actiuni specifice ale functionarilor publici fara a le denumi abuz in serviciu.

Dar exista si acest text:

Articolul 266 din Codul penal german reglementează o infracțiune privitoare la atribuțiile de serviciu (în varianta germană Neloialitate), cu următorul conținut:

Secțiunea 266
(1) Fapta persoanei care abuzează de autoritatea ce i-a fost acordată prin lege, prin învestirea de către o autoritate publică sau pe cale convențională, de a dispune de bunurile altei persoane sau de a efectua acte în numele sau interesul altei persoane ori de a-și asuma obligații în numele acesteia sau care își încalcă obligația de a proteja drepturile patrimoniale și interesele altei persoane, obligație stabilită prin lege, decizie a autorității publice sau pe cale convențională, și, prin urmare, provoacă prejudicii respectivei persoanei, se pedepsește cu închisoarea de cel mult cinci ani sau cu amendă.

Daca un jurist ar citi codul penal german integral ar putea, fara niciun efort, sa constate ca abuzul in serviciu este incriminat atat in articole cu o specificitate mare cat si in acest articol care acopera celelalte ipoteze posibile

Pentru alte reglementari a se vedea:
http://www.forumuljudecatorilor.ro/index.php/archives/2987

#punetimanapecarte”, a scris Alexandra Lăncrăjan pe Facebook.

La scurt timp după ce Alexandra Lăncrăjan a postat acest mesaj pe Facebook, Tudorel Toadera reacționat, din nou, tot pe Facebook.

„completare:
cine vrea si poate, lesne intelege diferentele dintre elementele constitutive ale infractiunilor din art.266 C penal german si art.297 C penal roman !
In acest sens, in scurt timp, va fi disponibil „Codexul penal european”, in curs de aparitie la editura C H Beek !”

Imediat, Alexandra Lăncrăjan i-a dat replica ministrului Justiţiei, tot pe Facebook: „Later edit: Cine vrea si poate, lesne intelege ca Art.266 C.pen.german incriminează conduite într-o paletă mult mai largă ca legiuitorul român. Ba mai cuprinde și incalcarea unor obligații ce decurg dintr-o convenție. Si nu are nici prag. Iar pentru aceasta constatare este suficienta Teoria generala a dreptului, anul I :))”

De la ce a plecat totul?

Inițial, Tudorel Toader a răspuns în această seară Ambasadei Germaniei și a precizat că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania.

Tudorel Toader a adăugat că în Codul Penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcţionarul public abuzează de poziţia pe care o are

Replica lui Tudorel Toader a venit după ce Ambasada Germaniei a anunţat că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal.

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.