SOC: Cu cat vor creste pensiile in toamna? Florin Citu: „Haideti sa fim foarte onesti”

Creşterea pensiilor în această toamnă ar putea fi de cel mult 10%, potrivit unei propuneri pe care o va face guvernului ministrul de finanţe.


Apreciază și distribuie !

Într-un interviu la DIGI 24, Florin Cîţu a explicat că, în opinia sa, acesta ar fi procentul maxim pe care poate să-l susţină economia, afectată serios de criza coronavirus.

„Haideţi să fim foarte oneşti, să ne uităm la situaţia economică: am avut două luni de zile un milion de oameni care au intrat în şomaj tehnic. Avem companii care au trebuit să se împrumute, acţionari care trebuie să facă rost de bani. Toată economia suferă. Trebuie să ne uităm ce putem să ne permitem şi ce ne putem permite. O creştere de 10% anul acesta este ceea ce poate susţine acest buget, deşi şi aici, vă spun, şi 10%, în contextul în care veniturile la buget scad, în contextul în care avem sectoare întregi în economie care sunt închise, şi acesta reprezintă un efort enorm. Decizia o să fie una politică, dar este ceea ce eu o să propun premierului şi decizia va fi luată de guvern.”, a declarat ministrul Finantelor, Florin Citu.