Soferi, atentie mare! Riscati amenzi de 3.000 de lei daca sunteti prinsi cu aceste obiecte in masina!

0 11
Legislatia rutiera este extrem de severa pentru soferii care aleg sa circule avand aceste obiecte in automobile, motiv pentru care ar trebui sa fii extrem de precaut.

Mai exact, conform legislatiei rutiere, soferii care obisnuiesc sa circule cu masini care au lipite pe geamuri, fie ele geamuri laterale, parbriz sau luneta, diverse accesorii, iar acestea reduc, prin numar sau dimensiuni, vizibilitatea conducatorului auto, risca amenzi consistente, ce pot ajunge pana la aproape 3.000 de lei.

Legislatia rutiera in vigoare stabileste ca “aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea” reprezinta o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni.

De asemenea, in clasa a IV-a de sanctiuni sunt prevazute amenzi cuprinse intre noua si 20 de puncte-amenda, iar punctul-amenda are valoarea, in 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplica diverse obiecte pe suprafata geamurilor sau in dreptul acestora pot fi amendate cu sume curpinse intre 1.305 si 2.900 de lei.

Printre accesoriile pe care soferii n-ar trebui sa le aiba in automobile se numara odorizante, diverse obiecte religioase (icoane si cruciulite), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate si altele, dar si vinietele sau abtibilduri “colectionate” pe marginea parbrizului. De asemenea, alte obiecte care reduc vizibilitatea soferului sau a pasagerilor si pentru care ar putea fi sanctionati conducatorii auto sunt pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuti in nefiinta, pe care anumiti soferi le lipesc pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreapta, conform Capital.

De asemenea, reprezinta contraventie si este sanctionata tot cu amenda de pana la 2.900 de lei si “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale”. Totusi exista o varianta legala pentru reducerea transparentei geamurilor unei masini, si anume utilizarea de tratamente si folii omologate sau certificate de catre Registrul Auto Roman.

Citeste si:

Un milion de LIKE-uri pentru acest politist! Ce se intampla cand este atacat cu LOPATA de un taran! VIDEO GENIAL

Un politist rus da dovada de un profesionalism iesit din comun.

Acesta este calmat sa aplaneze spiritele intr-o confruntare insa este cat pe ce sa fie victima, dupa ce un taran a sarit la bataie cu lopata.

Politistul il imobilizeaza pe acesta dupa o lovitura de genunchi, punandu-i catusele desi putea sa continue sa il loveasca pe barbatul care era facut KO.

Citeste si:

Alexandra Tănase, polițista care e șef de post în Vrancea, la doar 23 de ani. „Este aproape un copil”

O polițistă de doar 23 de ani este șef de post într-o comună din județul Vrancea, cu 6.000 de locuitori. Tânăra a fost privită cu recitență de localnici, care, cu timpul, s-au convins că infractorii n-au nicio șansă în fața ei.

Alexandra Tănase e îndrăgostită de meseria de polițist încă de când era copil. De doi ani, ea este șef de post în comuna Câmpuri din județul Vrancea. Recunoaște că nu i-a fost ușor să-i convingă pe localnici că e potrivită pentru a aplica legea, notează digi24.ro.

„Cred că m-au privit cu o anumită reticenţă, dar faptul că am fost serioasă și-a spus cuvântul”, a declarat, pentru sursa citată, Alexandra Tănase,  șef de post în comuna Câmpuri

„Este aproape un copil dar noi sperăm că tinerețea nu este un impediment să își facă serviciul așa cum trebuie”, a precizat Ion Vlad, viceprimarul comunei Câmpuri.

Polițista crede că a reușit să câștige încrederea oamenilor din Câmpuri.

La 88 de ani eu am încredere în ea”, spune un localnic.

Alexandra Tănase recunoaște că munca de polițist nu e deloc ușoară în comuna cu 6.000 de oameni.

„Am avut mai multe infracțini făcute de o persoană recidivistă, a terorizat lumea pe aici prin comună însă am reușit să-l arestăm din nou”, a explicat polițista.

Tânăra spune că se bucură atunci când e apreciată de colegi.

„Am de învățat foarte multe lucruri de la ea”, a menționat Profila Busuioc, polițist la postul din Câmpuri.

„Mergem cu ea la război cot la cot, Alexandra nu ne lasă la greu, este una dintre colegele nu știu, toate sunt la fel, dar Alexandra este o femeie curajoasă”, a declarat Cosmin Moșescu, șeful secției de poliție din Panciu.

Alexandra Tănase, în uniformă

Alexandra Tănase este la fel de frumoasă și fără uniformă

Alexandra Tănase este la fel de frumoasă și fără uniformă

Alexandra Tănase este la fel de frumoasă și fără uniformă

 

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.